ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών ξεριζωμένων από το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους ανοικτά της Πύλου.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί συνολικά 78 σοροί. Οι διασωθέντες παραμένουν 104.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του λιμενικού στο σκάφος, επέβαιναν εκατοντάδες άνθρωποι, όπως διαπίστωσε και το περιπολικό σκάφος που συνόδευε το αλιευτικό από το μεσημέρι της Τρίτης.

 

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν δύο περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά παραπλέοντα πλοία. Επίσης ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της FRONTEX και ένα αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ της Λιβύης.

 

Σύμφωνα με το λιμενικό, το σκάφος είχε εντοπιστεί το μεσημέρι της Τρίτης από αεροσκάφος της Frontex, να πλέει σε διεθνή ύδατα, χωρίς να ζητά βοήθεια.

 

Το σκάφος παρακολουθούνταν από περιπολικό και ελικόπτερο του Λιμενικού, ενώ όπως ισχυρίζεται το Λιμενικό, σε συνεχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις του Θαλάμου Επιχειρήσεων προς το αλιευτικό σκάφος για την παροχή συνδρομής έλαβε αρνητική απάντηση.

 

Το απόγευμα της Τρίτης, ένα φορτηγό πλοίο, προσέγγισε το σκάφος και του παρείχε τροφοεφόδια, ενώ οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν την παροχή οποιασδήποτε περαιτέρω συνδρομής.

 

Το βράδυ της Τρίτης, οι επιβαίνοντες στο αλιευτικό, δήλωσαν προς το περιπολικό του Λιμενικού, ότι θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ιταλία, αρνούμενοι την οποιαδήποτε συνδρομή. Το περιπολικό πλοίο, παρέμεινε κοντά στο αλιευτικό για την τυχόν συνδρομή του, το οποίο συνέχιζε την πορεία του.

 

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το ανωτέρω αλιευτικό ανετράπη και εν τέλει βυθίστηκε και ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σχετικές αναρτήσεις

Live Παγκόσμια Ημέρα Χορού στην Μεσσήνη

admin2020

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης με τα Θέματα:

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies