ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Τσουνάμι αντιδράσεων για την απόφαση που δίνει σήμερα τα 400 ευρώ στο 1/4 των δικηγόρων και λοιπών επιστημόνων

Μόνο ένας στους 4 δικηγόρους και λοιπούς επιστήμονες θα λάβει το επίδομα των 400 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ, που έχει σχηματιστεί από τις ετήσιες εισφορές τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας τα χρήματα θα κατατεθούν σήμερα και τα χρήματα θα εμφανιστούν εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ένα τσουνάμι αντιδράσεων από το σύνολο των επιστημόνων που δηλώνουν προσβεβλημένοι και εξαπατημένοι από το υπουργείο εργασίας ζητώντας ταυτόχρονα την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού: “….οι μεθοδεύσεις του Υπουργού Κ. Χατζηδάκη οδήγησαν το χορήγημα να το λάβει τελικά μόνο ένας μικρός αριθμός επιστημόνων (44.248 σε σύνολο 180.000) και το διατιθέμενο ποσό να είναι μόλις 17,7 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 130 εκατομμυρίων , που είναι το αποθεματικό”, αναφέρουν οι δικηγόροι.

Η απόφαση αναφέρει:

Την Τρίτη, 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Μετά την επεξεργασία των στοιχείων από την ΑΑΔΕ στη βάση των κριτηρίων που είχαν τεθεί στην οικεία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 450/Β/5-2-2021) προέκυψε ότι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι 44.248. Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων που απορρίφθηκαν αφορούσε στη μη εκπλήρωση του κριτηρίου της πτώσης τζίρου κατά τουλάχιστον 20% την περίοδο αναφοράς (Απρίλιος-Δεκέμβριος 2020).

Το συνολικό κονδύλι –που θα προέλθει από τον ΟΑΕΔ- ανέχεται στα 17,7 εκατ. ευρώ. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 θα ανοίξει για δέκα ημέρες εκ νέου η πλατφόρμα του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες που είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης για καταχώρηση διορθώσεων (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ), καθώς και για συμπληρωματική υποβολή αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία (5-15 Φεβρουαρίου 2021).

Οι δικηγόροι ήδη ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Εργασίας και προανήγγειλαν “την ποινική διερεύνηση για τα αποθεματικά του ειδικού λογαριασμού ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011”.

Παράλληλα θα γίνουν και άλλες κινήσεις σε επίπεδο κινητοποιήσεων αλλά και θεσμικών παρεμβάσεων , αφού οι δικηγόροι πλέον είναι στα κάγκελα”.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies