Μεσσηνίας

Υλοποίηση προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού στην ΠΕ Μεσσηνίας

Συνεδρίασε χθες, 31 Μαρτίου, η Τοπική Επιτροπή Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Π.Ε. Μεσσηνίας και ενέκρινε ομόφωνα το Αρχικό Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού έτους 2021.
Η αρχική έγκριση περιλαμβάνει τα εξής έργα:
Για τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας :
• Επτά (7) αρδευτικά έργα ποσού : 17.433,51 €
• Τρία (3) κτηνοτροφικά έργα ποσού : 5.767,13 €
Για τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας :
• Δέκα (10) αρδευτικά έργα ποσού Δημοσίων Επενδύσεων 33.060,35 €
• Ένα (01) κτηνοτροφικό έργο ποσού Δημοσίων Επενδύσεων 1.861,80 €
Το συνολικό κόστος των παραπάνω είκοσι ένα (21) έργων ανέρχεται σε 58.122,79 €. Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), έχει προϋπολογισμό 241.500 € και επιδοτεί την κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι κατόπιν αιτήματός τους, μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν, αξιοποιώντας το πρόγραμμα,γεωτρήσεις, πηγάδια, αρδευτικές διώρυγες, παραποτάμια αντλιοστάσια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και θερμοκήπια.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με συγχρηματοδότηση των εμπλεκομένων φορέων, με τους ενδιαφερόμενους αγρότες να συμμετέχουν οικονομικά σε ποσοστό 25% του έργου εξηλεκτρισμού, της ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 50 % και της Περιφέρειας Πελοποννήσου/Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίαςσε ποσοστό 25%.
Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής παρέμβασης.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies