ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Υποκριτική επίκληση του “διεθνούς δικαίου” για να κρυφτεί η πιο ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας

Για υποκριτική επίκληση του “διεθνούς δικαίου” για να κρυφτούν οι επικίνδυνες στοχεύσεις που υπηρετεί η κοινή δήλωση Μητσοτάκη – Ζελένσκι κάνει λόγο σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Επισημαίνει ότι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και οι κυβερνήσεις “κόβουν και ράβουν” το διεθνές δίκαιο σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα όπως έδειξε και η παρουσία στη συνάντηση της Αθήνας εκπροσώπου του Κοσόβου, ενός κράτους – προτεκτοράτου, που αποτελεί προϊόν της κατάφωρης παραβίασης του “διεθνούς δικαίου”.

 

Η ανακοίνωση:

 

«Όσο κι αν ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται υποκριτικά το “διεθνές δίκαιο”, δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησής του, που είναι η πιο ενεργή και βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και γενικότερα στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Ουσιαστικά, δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ τροφοδοτεί εκείνους τους παράγοντες που οδήγησαν τόσο στη σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, όσο και στην όξυνση των προβλημάτων στις χώρες των Βαλκανίων.

 

Αυτές τις επικίνδυνες στοχεύσεις υπηρετεί και η κοινή δήλωση Μητσοτάκη – Ζελένσκι που, στη βάση των ΝΑΤΟϊκων κατευθύνσεων, προβλέπει την περαιτέρω αποστολή πολεμικού υλικού στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι, την παροχή “εγγυήσεων ασφαλείας”, την ένταξη και ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης και άλλων περιοχών της χώρας σε στρατιωτικές – πολεμικές βάσεις, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.

 

Η υποκρισία στην επίκληση του διεθνούς δικαίου από τον πρωθυπουργό φαίνεται και από το γεγονός ότι στη συνάντηση που διοργάνωσε στην Αθήνα παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος του Κοσόβου, ενός κράτους – προτεκτοράτου, που αποτελεί προϊόν της κατάφωρης παραβίασης του “διεθνούς δικαίου”. Επιβεβαιώνοντας ότι οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, από κοντά και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, “κόβουν και ράβουν” το διεθνές δίκαιο σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.

 

Το ποιος θα ωφεληθεί από τις συμφωνίες της κυβέρνησης το αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας ουσιαστικά και ως “ντίλερ” τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου, που τους προορίζει να συμμετέχουν στην “ανοικοδόμηση” της Ουκρανίας και στις ενεργειακές μπίζνες της επόμενης ημέρας, σε ένα σκληρό ανταγωνισμό με άλλα τμήματα μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων των κρατών του ευρωατλαντικού τόξου.»

Υπενθυμίζεται οτι ο Ζελένσκι έφτασε στην Αθήνα υπό άκρα μυστικότητα και λίγες μόνο μέρες αφότου η κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της στη Διακήρυξη – μπουρλότο του G7 για «εγγυήσεις ασφαλείας» στην Ουκρανία, που μεταξύ άλλων μιλά για «διμερείς μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις και ρυθμίσεις ασφαλείας» προς π.χ. την «Διασφάλιση μιας βιώσιμης δύναμης ικανής να υπερασπιστεί την Ουκρανία τώρα και να αποτρέψει τη ρωσική επιθετικότητα στο μέλλον»…

 

Και όπως επιβεβαιώθηκε στην συνάντηση όλα αυτά μεταφράζονται μα ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στα  σχέδια των ΗΠΑ, με πρώτο στο «μενού» την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16 και εγγυήσεις για την «άμυνα της παρευξείνιας περιοχής» με ό,τι αυτό σηματοδοτεί την ώρα που η  σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας απλώνεται στη Μαύρη Θάλασσα.

Σε αυτή την βάση Μητσοτάκης και Ζελένσκι είχαν συνάντηση «τετ α τετ», ενώ ακολούθησε και διευρυμένη συνάντηση με συμμετοχή αντιπροσωπειών. Ακολούθως δημοσιοποίησαν ένα «πολεμικό ανακοινωθέν» υπό τον τίτλο «Κοινή Δήλωση» των δύο μερών «για την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Ουκρανίας».

Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για «την αταλάντευτη θέση» της «όσον αφορά τον στρατηγικό στόχο της Ουκρανίας για ευρωατλαντική ενσωμάτωση, σύμφωνα με όσα οι Σύμμαχοι συμφώνησαν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και με την Κοινή Δήλωση των G7». Εξ ου και μαζί με το Κίεβο «επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να εντείνουν τις κοινές προσπάθειες προς υποστήριξη της ενσωμάτωσης της Ουκρανίας στη Συμμαχία και εφαρμογής των προδιαγραφών του ΝΑΤΟ».

 

Σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ισχυρή και αποτελεσματική πολιτική και υλική υποστήριξη της Συμμαχίας προς την Ουκρανία με σκοπό να διασφαλισθεί η ικανότητα της Ουκρανίας να υπεραμυνθεί αποτελεσματικά της επικράτειάς της, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση «θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική, τεχνική, αμυντική και ανθρωπιστική υποστήριξη στην Ουκρανία», ενώ πιάνει πόστα για το πλιάτσικο αργότερα του κεφαλαίου αφού τονίζει ότι θα «συμμετάσχει μαζί με διεθνείς οργανισμούς, συμμάχους και εταίρους στην αποκατάσταση και ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο…

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies