ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Φωτιά στα Γεράνεια: Επείγει η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής

Τον κίνδυνο των πλημμυρών και την ανάγκη της άμεσης θωράκισης της περιοχής που καταστράφηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη επισήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Τόνισε ότι είναι για πέταμα το σχέδιο που είχε ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και το οποίο είχε καταψηφίσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» διότι διατηρεί την υποχρηματοδότηση για τη δασοπροστασία και υποστελεχωμένες τις αναγκαίες υπηρεσίες.

 

Χαρακτήρισε εμπρηστή τον περιβαλλοντικό νόμο διότι όπως υπογράμμισε ο νόμος αυτός προβλέπει επιχειρηματική δραστηριότητα ακόμα και σε περιοχές «Natura».

 

Γρ. Τιμπλαλέξης: Να δοθούν 100% αποζημιώσεις

 

Μεγάλες είναι οι ζημιές από την μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, «ήταν η κόλαση του Δάντη», τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γρηγόρης Τιμπλαλέξης και σημείωσε ότι πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις στο 100%.

 

Ανέφερε πως υπάρχουν ελλείψεις στις πυροσβεστικές δυνάμεις, δεν υπάρχουν ζώνες πυροπροστασίας και δασικοί δρόμοι με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να κάψει δάσος, ζώα, σπίτια και οχήματα. Καυτηρίασε το γεγονός πως κυβερνητικά στελέχη μοίραζαν συγχαρητήρια αν και ήταν σαφές πως η πυρκαγιά έσβησε όταν δεν βρήκε κάτι άλλο να κάψει!

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies