ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

Χάος κι έμφραγμα στην Αττική!

Αντιμέτωποι με τον χιονιά και το ψύχος σε συνδυασμό την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης προστασίας από την κυβέρνηση, βρίσκονται οι εργαζόμενοι, αν και οι έντονες χιονοπτώσεις είχαν προβλεφθεί μέρες πριν και ο …σχεδιασμός είναι και πάλι στη λογική της “ατομικής ευθύνης”.

Οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες αναδείχθηκαν ακόμα μια φορά με την έλευση καιρικών φαινομένων, αφήνοντας το λαό είτε εγκλωβισμένο στους δρόμους, είτε να παγώνει εξαιτίας της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Στην Αττική μεγάλες οδικές αρτηρίες έχουν κλείσει από το χιόνι με τους εργαζόμενους να μην μπορούν να μετακινηθούν, από και προς τα σπίτια και τις δουλειές τους, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση μέσω του 112 συνιστά αποφυγή… των άσκοπων μετακινήσεων.

«Προσωπικά πιστεύω πως θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για αυτό που συνέβη στην Αττική Οδό. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

 

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και στην Κηφισίας και Μεσογείων. Νωρίτερα, λόγω της χιονόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της Λ. Αθηνών.

Σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κακοκαιρίας σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

 

Σε αρκετές από τις περιοχές υπάρχουν δυσκολίες και στην πρόσβαση των συνεργείων του διαχειριστή στις βλάβες, λόγω των χιονοπτώσεων.

 

Στην Αττική διακοπή της ηλεκτροδότησης σύμφωνα με το skai.gr που επικαλείται τη ΔΕΔΔΗΕ έχει σημειωθεί σε Κάτω Σούλι, Σχοινιά, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Λούτσα, Παλλήνη, Πικέρμι, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Πεύκη, Κάντζα, Παλλήνη, Νέο Ψυχικό, Χαλάνδρι, Αλσούπολη, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή και Χολαργό.

 

Νωρίτερα, υπήρξαν αναφορές για διακοπές ρεύματος και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα το Παγκράτι.

«Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία και η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων, ακόμη και με παύση εργασιών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η προστασία από διακοπές ρεύματος και νερού, η φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, η εξασφάλιση της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των οδικών αξόνων, πολλοί εκ των οποίων είναι απροσπέλαστοι», σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου / Meteo.gr, θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις επόμενες ώρες, αυξάνοντας το ύψος χιονιού σε πολλές περιοχές της Αττικής.

902.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies