Μεσσηνίας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Κ. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ (29-9-2022)

Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε μια νέα αφετηρία, την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.
Γνωρίζουμε όλοι ότι η διαδοχή αφετηριών, είναι ο βίος των ανθρώπων, αφετηριών που γίνονται αφορμές για περισυλλογή, αναστοχασμό, και αυτοκριτική.
Οι δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη Χώρα μας, αλλά και το δυσοίωνο και ασταθές διεθνές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, απαιτούν μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι αναγκαία όχι μόνο συστράτευση, ομόνοια και συνεργασία των Δικαστών, των Δικηγόρων αλλά και των δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και καταβολή από όλους, ανεξαιρέτως, μείζονος προσπάθειας, ώστε η Δικαιοσύνη όχι μόνο να ανταποκρίνεται απλά με τυπική επάρκεια, αλλά δυναμικά, με πληρότητα και ταχύτητα, στις ανάγκες του πολίτη και της κοινωνίας γενικότερα και κατ’ επέκταση στο θεσμικό ρόλο που της έχει ανατεθεί από την Πολιτεία.
Είναι γεγονός ότι η Δικαιοσύνη, σε γενικές γραμμές και σε βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της, πάσχει και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Για το λόγο αυτό τα φυσικά χαρίσματα και τα ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτει ο καθένας από εμάς, άλλος ολιγότερα άλλος περισσότερα, πρέπει να προσφέρονται ολοθύμως στην απονομή της Δικαιοσύνης, ώστε, από κοινού και συνδυαστικά, να συντελούνκαίρια και καθοριστικά στην αναβάθμιση του ποιοτικού επιπέδου αυτής.
Σεβασμιότατε, περί όλων αυτών ευχηθείτε και προσευχηθείτε, ώστε με φώτιση και αυτή την χρονιά, να αναζητούμε και να καταλήγουμε στην δίκαιη κρίση, ευχόμενοι και εμείς, σε εσάς, μακροημέρευση με υγεία, ώστε να συνεχίσετε να πηδαλιουχείτε, σταθερώς, το σκάφος της Εκκλησίας και να ασκείτε το βαρυσήμαντο ποιμαντικό σας έργο, τόσο κατά το πνευματικό του μέρος, όσο και κατά το μέρος της κοινωνικής αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας.
Κύριες και Κύριοι Δικαστές,
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Εύχομαι σε όλους σας υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ώστε μαζί με τους εκλεκτούς άμεσους συνεργάτες μας και τους δικαστικούς υπαλλήλους, προς τους οποίους απευθύνω τις ίδιες ευχές, να συνεχίσουμε και στην διάρκεια αυτής της δικαστικής χρονιάς, με πνεύμα σύμπνοιας, αλληλοκατανόησης, αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού, να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του υψηλού μας λειτουργήματος.

Ευχαριστώ όλους σας για την σημερινή σας παρουσία.

Καλή δικαστική χρονιά.

Σχετικές αναρτήσεις

«Π. Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα στο μέγιστο βαθμό»

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies