ShowbizΚοινωνικά

Χειροπέδες στον Πέτρο Φιλιππίδη – Προφυλακιστέος ο ηθοποιός – Ραγδαίες εξελίξεις

Προφυλακιστέος κρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του ειςβάρος του.
Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης βρίσκεται ήδη στη ΓΑΔΑ. Νωρίτερα, είχε κληθεί σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν τνο δρόμο για τη φυλακή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της φύσεως των αδικημάτων του (σεξουαλικά εγκλήματα) θα οδηγηθεί είτε στις φυλακές Τρίπολης αύριο, εκεί όπου κρατείται και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση από την πρώτη στιγμή σήκωσε αμέσως τα «μανίκια» για να ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κλήθηκαν και κατέθεσαν ήδη τα τρία φερόμενα θύματα, επιβεβαιώνοντας όσα κατέθεσαν και στον εισαγγελέα, ενώ φαίνεται πως έχουν καταθέσει και μάρτυρες της υπόθεσης. Ωστόσο, φαίνεται πως για μία από τις δύο περιπτώσεις απόπειρας βιασμού έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον ηθοποιό.

Κατηγορείται για έναν βιασμό & δύο απόπειρες
Οι πρώτες καταγγελίες για τον ηθοποιό έγιναν στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo, από τις συναδέλφους του Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη και αφορούσαν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε χρόνο που τα φερόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Όμως, στον φάκελο που παρέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά ηθοποιών από συναδέλφους τους υπήρχαν οι τρεις καταγγελίες που τελικά έφεραν τον Π. Φιλιππίδη ενώπιον ανακριτή και εν τέλει στη φυλακή.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί, όπως καταγγέλλεται, σε ασελγείς πράξεις.

Ο κατηγορούμενος κατά την παροχή εξηγήσεων μέσω υπομνήματος στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε σχετικά με τις καταγγελίες της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, ότι ήταν εκείνη που προκαλούσε προβλήματα στη ζωή του.

Η πλήρης άρνηση όλων των κατηγοριών, ακόμη και καταγγελιών που δεν οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη λόγω παραγραφής, ήταν η γραμμή που κράτησε ο ηθοποιός. Μάλιστα, είχε αναφερθεί στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, υποστηρίζοντας ότι είχαν ερωτική σχέση, για την οποία ήταν σε γνώση και η σύζυγός του.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies