ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια, κρύο και παγετός σε σχεδόν όλη τη χώρα από την Κυριακή

Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρός παγετός, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας με την ονομασία «Barbara» που θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Κυριακή 5 Φλεβάρη, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και η Χαλκιδική, πριν από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις -που θα σημειωθούν ακόμη και στα πεδινά αυτών των περιοχών- θα επεκταθούν νοτιότερα, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, ιδιαίτερα τη Βοιωτία και την Αττική. Από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά – ημιορεινά κυρίως των κεντρικών και βόρειων Κυκλάδων καθώς και της Κρήτης -όπου θα είναι κατά περιόδους πυκνές- ενώ καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.

Τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. ενώ την Τρίτη 7 Φλεβάρη οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα καθώς επίσης στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Στην ειδική αναφορά της στην Αττική, η ΕΜΥ ανακοίνωσε πως χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από την Κυριακή αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ενώ από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Πρόσκαιρη ύφεση αναμένεται κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά θα ενταθούν από τη Δευτέρα το πρωί σε όλο το νομό.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει βαθμιαία πτώση την Κυριακή από βορρά προς νότο, ακόμα και 10 βαθμούς με αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από το απόγευμα της Κυριακής στο Ιόνιο και από την Τρίτη 7 Φλεβάρη στο Αιγαίο εκτιμάται πως σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies