ΜεσσηνίαςΠολιτική

«Χωρίς επιστρεπτέα ενίσχυση η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών»

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
«Χωρίς επιστρεπτέα ενίσχυση η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών»

Ερώτηση συνυπέγραψε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξηςκαι Τροφίμων και Οικονομικών, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη και της Αν. Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖΑ Κατερίνας Παπανάτσιου ,με αίτημα να ενταχθούν και οι αγρότες ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. στο πρόγραμμαεπιστρεπτέας ενίσχυσης από το οποίο αδικαιολόγητα έχουν αποκλειστεί.
Μετά τον πολύ πρόσφατο αποκλεισμό των πολλών κατά κύριο επάγγελμαελαιοπαραγωγών από την κορωνοενίσχυση, ήρθε για όλους τους μικρούς αγρότες της χώρας μας, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία και που ανήκουν στην κατηγορίατων αγροτών ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α., η στέρηση της ανάσας ρευστότητας απότην επιστρεπτέα ενίσχυση. Πρόκειται για ένα ακόμη προκλητικότατο αποκλεισμό, λεςκαι για τους μικρούς επαγγελματίες αγρότες της χώρας μας δεν τρέχουν τα έξοδα τωνκαλλιεργητικών αναγκών ενώ ταυτόχρονα πλήττονται σκληρά από την πανδημία καιτο 2o lockdown.
Όταν λοιπόν η Κυβέρνηση της ΝΔ αποκλείει τους αγρότες ειδικού καθεστώτοςΦ.Π.Α., παρόλο που είναι και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, και δεν μπορούν ναεξασφαλίσουν ρευστότητα από το πρόγραμμα για να καλύψουν τα έξοδα τωνκαλλιεργητικών τους αναγκών, στην ουσία τους καθιστά ακόμα πιο ευάλωτους στις επιπτώσεις της πανδημίας και θέτει σε σοβαρότερο ακόμα κίνδυνο τη βιωσιμότητάτους. Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει στις εθνικές της πολιτικέςεπιλογές και στις δράσεις που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας τον Νόμο τουΙσχυρού.
Με αυτά τα πολλαπλά δείγματα ταξικής πολιτικής, η πλειοψηφία τωναγροτών θα πρέπει να ανησυχεί πάρα πολύ και για τα κρίσιμα θέματα της νέας ΚΑΠπου την αφορούν και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης της ΝΔ στη διαπραγμάτευση.

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies