ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Χωρίς μεγαρόσημα η έκδοση πιστοποιητικών και αντιγράφων αποφάσεων από τα δικαστήρια

Παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 της υποχρέωσης καταβολής μεγαρόσημων τόσο για τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις που εκδίδουν τα δικαστήρια, όσο και για τα ακριβή αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων (είτε παραλαμβάνονται σε έντυπη μορφή, είτε αποστέλλονται ως ηλεκτρονικά έγγραφα) προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), στην οποία διευκρινίζεται ότι η απαλλαγή ισχύει τόσο για το μεγαρόσημο κατάθεσης της αίτησης (3 ευρώ), όσο και για τη λήψη πιστοποιητικού ή αντιγράφου (2 ευρώ). ΔΣΑ: Η επίδραση στους δικηγόρους των οικονομικών στοιχείων πανδημίας

 

Τι ορίζει η απόφαση

Για το χρονικό διάστημα από 1.7.2021 έως και 31.7.2021 ισχύουν τα ακόλουθα:

i. Στα πιστοποιητικά, στις βεβαιώσεις και στα άλλα έγγραφα της παρ. 4 του άρθρου 5 του π.δ. 25/2012 (Α’ 53), καθώς και στις αιτήσεις αυτών, αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής: α) της εισφοράς ύψους τριών (3) ευρώ, που ορίζεται στην περ. ε’ της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν.δ. 1017/1971 (Α’ 209). β) της εισφοράς ύψους δύο (2) ευρώ, που ορίζεται στην περ. ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν.δ. 1017/1971 (Α’ 209).

ii. Η υποχρέωση καταβολής της εισφοράς ύψους δύο (2) ευρώ, που ορίζεται στην περ. ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν.δ. 1017/1971 (Α’ 209) αναστέλλεται και για τα ακριβή αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων που είτε παραλαμβάνονται σε έντυπη μορφή από τη Γραμματεία του αρμοδίου δικαστηρίου είτε αποστέλλονται από αυτήν με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ως ηλεκτρονικά έγγραφα που φέρουν προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή του αρμοδίου δικαστικού υπαλλήλου ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Δικαστηρίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies