Το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς άνοιξε τις πύλες του στην Καλαμάτα την Παρασκευή 30 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 1 Ιουνίου, φιλοξενώντας επισκέπτες, επαγγελματίες και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε παρουσία σημαντικών θεσμικών παραγόντων, όπως ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιος Σταμενίτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Πτωχός, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.
Το Φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση για το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά στη Μεσόγειο, συγκεντρώνοντας κορυφαίους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του κλάδου.
Στην έκθεση συμμετέχουν εταιρείες μηχανολογικού εξοπλισμού από 15 χώρες, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται καινοτόμες τεχνολογίες συγκομιδής, λίπανσης και άρδευσης της ελιάς από ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διεξάγεται το 10ο Συνέδριο Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς, καθώς και οι καταξιωμένοι διαγωνισμοί εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις γαστρονομίας, όπως το Olive Oil Gastronomy Forum, όπου αναδεικνύονται οι ελληνικές ποικιλίες ελαιολάδου.
Το Φεστιβάλ λειτουργεί:
Παρασκευή 30 Μαΐου: 16:00 – 22:00
Σάββατο 31 Μαΐου: 11:00 – 22:00
Κυριακή 1 Ιουνίου: 11:00 – 22:00
Η είσοδος είναι 3€, ενώ παρέχεται δωρεάν πρόσβαση σε ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών.
Ένα μοναδικό γεγονός που ενώνει τη γεύση, τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα σε έναν χώρο γεμάτο αρώματα και παραδόσεις.