ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

15 χρόνια φυλακή στο πρωτοπαλίκαρο του Σώρρα

Σε 15 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο γιατρός και άλλοτε συνοδοιπόρος του Αρτέμη Σώρρα, Μανώλης Λαμπράκης. Ο 74χρονος σήμερα ομογενής γιατρός καταδικάστηκε για «διακίνηση και κατοχή με πρόθεση διακίνησης οξυκωδόνης (oxycodone)».

 

Σύμφωνα με την αμερικανίδα εισαγγελέα Audrey Strauss, ο Μανώλης Λαμπράκης έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες συνταγές οξυκωδόνης -ένα εθιστικό και δυνητικά θανατηφόρο οπιούχο- συνολικά 2,4 εκατ. χαπιών, σε περίοδο πέντε ετών.

 

«Αντί να τηρήσει τον όρκο του, ο Λαμπράκης χορηγούσε θανατηφόρα ναρκωτικά» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

 

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μανώλης Λαμπράκης ομολόγησε την ενοχή του στις 26 Νοεμβρίου 2019 ενώπιον αμερικανικού δικαστή, και καταδικάστηκε στις 26 Αυγούστου.

 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο άλλοτε συνοδοιπόρος του Αρτέμη Σώρρα, εκτός από την παράνομη συνταγογράφηση των χαπιών, χρέωνε στους ασθενείς 150 δολάρια ανά επίσκεψη, ενώ μερικές φορές δεχόταν πολλούς ασθενείς ταυτόχρονα.

 

H οξυκωδόνη είναι ένα υψηλά εθιστικό, ναρκωτικό οπιοειδές, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων. Οι συνταγές οξυκωδόνης έχουν μεγάλη ζήτηση και έχουν σημαντική αξία σε μετρητά για τους διακινητές ναρκωτικών.

Σχετικές αναρτήσεις

Π. Νίκας, “σοβαρός σχεδιασμός και υπεύθυνες επιλογές χαρακτηρίζουν τις δράσεις μας ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας και την εφαρμογή ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης”

admin2020

Πώς θα διεκδικήσουν αυξήσεις από την παράλληλη ασφάλιση οι συνταξιούχοι

tiresias tiresias

Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά στο «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies