Μεσσηνίας

18 ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Καλαμάτα 1η Οκτωβρίου, προαύλιος χώρος Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, 2020.

Κατόπιν πρόσκλησης από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) κο Πρωτόπαπα και τον Περιφερειάρχη Αττικής κο Πατούλη, για συμμετοχή της Υπηρεσίας μας στην 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, υποδεχόμαστε με χαρά την φλόγα της αγάπης, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και ώρα 18:00 σε μια μικρή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Η φλόγα ταξιδεύει στην πόλη μας και παραδίδεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών (Σ.Ε.Α.) Αργολίδος «Δεσμοί Αίματος» στα χέρια εθελοντών αιμοδοτών και ανθρώπων που στηρίζουν την διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού στην πλατεία Αγίων Αποστόλων.
Κατόπιν θα διανύσει μια μικρή διαδρομή περνώντας από την οδό Αριστομένους, την πλατεία 25ης Μαρτίου και την Ιατροπούλου για να καταλήξει στο Μέγαρο Χορού.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση σε θέματα εθελοντισμού στο αίμα και τον μυελό των οστών.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με την Φάρις. Συμμετέχουν και στηρίζουν το τοπικό τμήμα του Ε.Ε.Σ., το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας καθώς και η Ελληνική Αστυνομία.

Η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2002, και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για την διάδοση του μηνύματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων Σώματος στην ελληνική κοινωνία.
Κατά την διάρκειά της, η φλόγα της αγάπης διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, για να «μεταλαμπαδεύσει» το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της Αιμοδοσίας, από χέρι σε χέρι εκατοντάδων λαμπαδηδρόμων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι νέοι, που αποτελούν τη νέα γενιά των Εθελοντών Αιμοδοτών της χώρας.
Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)

Σχετικές αναρτήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA

admin2020

«Συναντήσεις εργασίας για την παρακολούθηση και καταγραφή αλιευτικών δραστηριοτήτων»

admin2020

«Συνεδρίαση επιτροπής παρακολούθησης έργου ανάπλασης της Δημοτικής Ενότητας Αριστομένους»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies