ΑθλητισμόςΜεσσηνίας

1st AERIAL CHAMPIONSHIP ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΩΝ Aerial Silks | Aerial Sling | Aerial Hoop ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΝΔΡΩΝ

Ο Γ.Ο. Άθλος Καλαμάτας διοργανώνει διεθνή αγώνα εναέριων ακροβατικών,
AerialSilks Γυναικών / AerialSilks Ανδρών / AerialSling Γυναικών / AerialHoop Γυναικών / AerialHoop Ανδρών / DuoSilks Γυναικών / DuoSilks Ανδρών / DuoSilks Μεικτό / DuoHoop Γυναικών / DuoHoop Ανδρών / DuoHoop Μεικτοί / DuosynchronizedSilks Γυναικών / DuosynchronizedSilks Ανδρών.

Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν 18 – 19 Μαρτίου 2023 στο κλειστό γυμναστήριο ΤΕΝΤΑ στην Καλαμάτα.

150 Αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία θα βρεθούν στην Καλαμάτα, στον 1ο Αθλητικό Διαγωνισμό Εναέριων Ακροβατικών, που πραγματοποιείται στη χώρα μας.

Τα Εναέρια Ακροβατικά είναι ένα σχετικά νέο είδος γυμναστικής που αναπτύσσεται με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς, αποκτώντας όλο και περισσότερους φίλους παγκοσμίως. Συνδυάζει την ενόργανη γυμναστική, τη ρυθμική και τα ακροβατικά στον αέρα.

Η εκγύμναση μέσω των εναέριων ακροβατικών πανιών έχει αποκτήσει τους δικούς της φανατικούς οπαδούς και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Ο εναέριος ακροβατικός χορός με τη χρήση πανιών αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης, αλλά και υπέρβασης των προσωπικών μας ορίων. Συνδυάζει τη φαντασία, τη γυμναστική, την ευλυγισία και τη μουσική με έναν τρόπο αναμφίβολα μοναδικό!

Οι αθλητές των εναερίων χρησιμοποιούν όργανα που κρέμονται στον αέρα (πανί, στεφάνι, αιώρα, κα) για να εκτελέσουν σε αυτά ασκήσεις βασισμένες στην ενόργανη, ακροβατική και ρυθμική Γυμναστική, που σε συνδυασμό με την μουσική προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Στην Ελλάδα τα Εναέρια Ακροβατικά ακολουθούν ανάλογη πορεία και έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την 1η Αθλητική Διοργάνωση Εναέριων Ακροβατικών στην χώρα μας.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενωθούν όλες οι σχολές της Ελλάδα και της Ευρώπης, κυρίως όμως να αποδοθεί σωστά ο αθλητικός χαρακτήρας των εναέριων ακροβατικών.

Το 1st AerialChampionship τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Η είσοδος σε επισκέπτες και κοινό θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα των Αγώνων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://aerialchampionship.gr/

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Βασίλης Αγγελάκος
Ιδρυτής του Γυμναστικού Ομίλου « Άθλος » Καλαμάτας το 1997. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Ενόργανη Γυμναστική.
Προπονητής Τραμπολίνο από το 1998.
Διεθνής κριτής Τραμπολίνο, επίσης κριτής στην Ενόργανη Γυμναστική και στην Ακροβατική Γυμναστική.
Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Τραμπολίνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Συμμετείχε ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας Τραμπολίνο της Ελλάδος σε διεθνείς αγώνες (Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Κύπελα, Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Ολυμπιάδες και Ολυμπιάδες Νέων) από το 2003 έως το 2019. Έχει διατελέσει supervisor κριτών στην οργανωτική επιτροπή ολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004.
Μετάλλια
•Χρυσό πανευρωπαϊκό εφήβων τραμπολινο
•Ασημένιο παγκόσμιο παίδωντραμπολινο
•Ολυμπιάδα νέων στην Σιγκαπούρη 4η θέση τραμπολινο
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εναέριων ακροβατικών στο εξωτερικό LA Central Del circ, On air , Swancircus.
Έχει διοργανώσει αγώνες Τραμπολίνο και δύο διαγωνισμούς εναέριων ακροβατικών.

Ελένη Τριγκιλίδα
Διατηρεί σχολή εναέριων ακροβατικών στην Καλαμάτα (ΓΟ Άθλος Καλαμάτας). Πρώην αθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής και Τραμπολίνο. Διδάσκει Εναέρια ακροβατικά από το 2006. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε πολλές σχολές Τσίρκο στην Βαρκελώνη (LaCentraldelCirc – SilksRope, On air – SilksHoopTrapeze) στην Αγγλία (SwanCircus – SilksHoop), στην Βιέννη (AerialSilksVienna – SilksTrapeze) και στην Ιταλία (NationalScuoladiCirco – Silks).
Έχει παντρέψει το Aqua Fitness με το Aerial και έχει δημιουργήσει ένα δικό της τρόπο εκγύμνασης το AQUAAERIAL.
Είναι η μοναδική στην Ελλάδα που παρουσιάζει το ANGEL-ACT, AERIAL CHAIR, MULTY CORDES, AERIAL LADDER.
Διδάσκει σε σεμινάρια εναερίων από το 2018.
Έχει κριτεύσει σε 2 διαγωνισμούς εναερίων.

Σχετικές αναρτήσεις

Λ. ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΜΕΣΣΗΝΗ

admin2020

Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

admin2020

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies