Μεσσηνίας

5η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στην Αρχαία Μεσσήνη

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε σήμερα στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, η 5η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού, που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας
Πρόκειται για μια διοργάνωση παιδαγωγικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και μέσω αυτής το αρχαίο στάδιο ξαναζωντανεύει, εμπνέει και διαπαιδαγωγεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι η αρχαία πόλη, ζει μια δεύτερη ζωή στο παρόν.
Τη σημερινή έναρξη των αγώνων στους οποίους συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα, κήρυξε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Σημείωσε ότι είναι εξέχουσας σημασίας η διοργάνωση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, διότι οι νέοι που αγωνίζονται στο Στάδιο έρχονται σε επαφή με την ιστορία, γνωρίζουν τον χώρο, η περιοχή αποκτά νεανικό τουρισμό και γίνεται ευρύτερα γνωστή. Τέλος, ευχήθηκε αυτή η πρωτοβουλία των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, την οποία στηρίζει ο Δήμος, να συνεχίσει να διευρύνεται με τη συμμετοχή όσο τον δυνατόν περισσότερων μαθητών από τα σχολεία της χώρας μας.
Σήμερα οι μαθητές αγωνίστηκαν στο ακόντιο, σε αγώνες δρόμου, ρίψη λίθου και μήκος άνευ φοράς.
Στη χθεσινή πρώτη ημέρα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Δ΄- Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού, 22 σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα.
Στο περιθώριο των αγώνων, ο κ. Αθανασόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, καθώς και με μαθητές σχολείου από το Αργυρόκαστρο της Βορείου Ηπείρου που ταξίδεψαν στην Αρχαία Μεσσήνη για να συμμετάσχουν στην ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑ.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies