ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΗλείαςΚοινωνικάΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΙΝΚΑ Κορινθίας: Η Αττική Οδός δεν δέχεται τους ΑΜΕΑ και το Υπουργείο Μεταφορών σιγοντάρει

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας προχώρησε με το παρακάτω δελτίο τύπου σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία, σύμφωνα με την οποία η Αττική Οδός αρνείται να επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των ΑΜΕΑ που διαθέτουν τη σχετική κάρτα ελεύθερης διακίνησης, καθώς το αρμόδιο υπουργείο μεταφορών αδιαφορεί επί χρόνια να της το επιβάλει…

  1. Μετά από καταγγελίες Καταναλωτών για άρνηση των διοδίων της Αττικής Οδού να αποδέχονται την Ελεύθερη διέλευση των κατόχων κάρτας ΑΜΕΑ -μπλε κάρτα- παρεμβήκαμε προς τον Υπουργό μεταφορών κ. Καραμανλή καθόσον η Αττική Οδός μας δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν έχει συνδεθεί με το Υπουργείο Μεταφορών για ελεύθερη διέλευση των ΑΜΕΑ όχι με δική της ευθύνη.
  2. Είναι προφανές ότι η πολιτική της εταιρείας αυτής, που εξακολουθεί και εκμεταλλεύεται μετά από πολλά χρόνια την Αττική Οδό, παραβιάζει τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ ως Καταναλωτών, διότι αυτοί με την απόκτηση της κάρτας στάθμευσης -μπλε κάρτα- εύλογα αναμένουν ότι δεν θα καταβάλλουν διόδια σε  οποιοδήποτε σημείο ελέγχου διοδίων, όποια εταιρεία και αν έχει την εκμετάλλευση της Οδού.
  3. Η απάντηση του υπουργού μεταφορών, ήταν ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τότε που η Αττική Οδός εκμεταλλεύεται τον οδικό αυτό άξονα, ουδεμία ενέργεια έγινε από όλους υπουργούς και τις κυβερνήσεις που πέρασαν για να δεχτεί την χρήση της κάρτας των ΑΜΕΑ για ελεύθερη διέλευση!
  4. Περαιτέρω, μας ανέφερε ότι γίνονται ενέργειες για να δεχτεί η Αττική Οδός την χρήση της κάρτας των ΑΜΕΑ.
  5. Η παραπάνω κατάσταση, πρόδηλα είναι απαράδεκτη και αναμένουμε την άμεση επίλυση του προβλήματος.
  6. Τέλος, εκφράζουμε την αγανάκτηση όλων των Καταναλωτών που εκπροσωπούμε για το γεγονός ότι η Αττική Οδός εκφράζει με το χειρότερο δυνατό τρόπο την αναλγησία της Απέναντι στην Ελληνική κοινωνία.

Σχολιο:

Η κατάσταση που περιγράφει το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας, ξεπερνά ακόμα και την πιο νοσηρή φαντασία: Επί χρόνια υπήρχε πλήρης αδιαφορία τόσο από το υπουργείο μεταφορών, αλλά και τους φορείς που υποτίθεται ότι συνδράμουν τους ΑΜΕΑ για την συμπεριφορά της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την Αττική Οδό και που σύμφωνα με αναλυτές θα έπρεπε ήδη να την είχε παραδώσει στην εκμετάλλευση του ελληνικού δημοσίου.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Υπεγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού 1.781.999 ευρώ για σημαντικό αρδευτικό έργο στην Π.Ε. Κορινθίας

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies