ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠολιτική

Η ΕΕ παίρνει μέτρα για το Προσφυγικό γιατί τα σχέδια της για νέες επεμβάσεις θα οξύνουν το πρόβλημα

Οι προσαρμογές στην πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση γίνονται γιατί τα σχέδιά της θα αυξήσουν τις προσφυγικές ροές, αφού σκοπεύει να γενικεύσει τις στρατιωτικές, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της στον ανταγωνισμό που έχει με άλλες ισχυρές δυνάμεις, την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, με τη λεγόμενη «Στρατηγική Πυξίδα» και το σχέδιο πολέμων της, το οποίο ονομάζεται δύναμη άμεσης ανάπτυξης, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί του Σαββάτου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Αλαβάνος – Νικολάου, τονίζοντας πως όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν συνυπογράψει αυτή την πολιτική.

 

Αντί η ελληνική κυβέρνηση να δαπανά δισ. για εξοπλισμούς, οι οποίοι δεν κατοχυρώνουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αντί να εμπλέκει τη χώρα στενότερα στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, τα οποία μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα τις προσφυγικές ροές, να πιέσει τώρα για επιτροπές ασύλου με ευθύνη του ΟΗΕ εντός της Τουρκίας, μεταφορά στις χώρες πραγματικού προορισμού, να τους εγγυηθεί όλα τα δικαιώματα, σε στέγαση και περίθαλψη, τόνισε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies