ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή 2022 που γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά

Η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2022.

Επομένως την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου 2022, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00

Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (την ώρα 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 03:00)

Η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00).

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

Η απόφαση για κατάργηση της αλλαγής ώρας δεν έχει αποκτήσει νομική ισχύ

Η πρόταση – απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για κατάργηση της αλλαγής ώρας, δεν έχει ωστόσο αποκτήσει νομική ισχύ, διότι δεν οριστικοποιήθηκε από το Συμβούλιο της ΕΕ.

Η καθυστέρηση οφείλεται στις έντονες διαφωνίες μεταξύ των κρατών, για τη διατήρηση της χειμερινής ή της θερινής ώρας, οι οποίες (διαφωνίες) παρακωλύουν τη διαδικασία.

Μέχρι η παραπάνω απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αποκτήσει νομική ισχύ από το Συμβούλιο της ΕΕ, η αλλαγή της ώρας θα συνεχίζει να γίνεται κανονικά όπως έχει καθιερωθεί

Πως καθιερώθηκε η αλλαγή ώρας

Ήταν το 1976, όταν με αφορμή την πετρελαϊκή κρίση, αποφασίστηκε στην Ευρώπη η καθιέρωση της θερινής ώρας με στόχο την εκμετάλλευση του ηλιακού φωτός για τις ώρες εργασίας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies