Μεσσηνίας

Η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Στασινάκη στη Μεσσήνη!!!

Ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος των απανταχού Νησιωτών “ΠΑΜΙΣΟΣ” διοργάνωσαν την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Τα σφυρήλατα στις αστικές κατοικίες της Μεσσήνης (Νησί) • 19ος – 20ος αιώνας» του Νίκου Αργ. Στασινάκη.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο των Τριών Ιεραρχών κάτω από το λαμπερό Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Την εκδήλωση που χαιρέτησε η Πρόεδρος των Απανταχού Νησιωτών, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος της Μεσσήνης, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και πολλοί Νησιώτες.

Ομιλητές ήταν ο καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, η Αν. Καθηγήτρια – Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών της Καλαμάτας Ιωάννα Σπηλιοπούλου, ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης και ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Στασινάκης. Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Κώστας Χαλκιάς και η Όλγα Αλεξανδροπούλου διάβασαν κείμενα του ιστορικού Βασίλη Παναγιωτόπουλου, του ποιητή Γιώργου Μαρκόπουλου και του ηθοποιού – σκηνοθέτη Στέφανου Ληναίου. Την εκδήλωση συντόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΜΙΣΟΥ Μιχάλης Γαβράς και μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τον τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλο και τους μουσικούς συνεργάτες του!

Σχετικές αναρτήσεις

Live Παγκόσμια Ημέρα Χορού στην Μεσσήνη

admin2020

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης με τα Θέματα:

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies