Μεσσηνίας

Σχολική δράση για το περιβάλλον- Δημήτρης Πτωχός: «Οι μικροί μαθητές, οι μεγάλοι σύμμαχοι της φύσης»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών μια ξεχωριστή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την «Διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την αξία του νερού». Τη δράση υλοποίησε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και συμμετείχε ενεργά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους μικρούς μαθητές για σημαντικά θέματα της καθημερινότητας, που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση και τη σωστή χρήση του νερού.

Με απλό και άμεσο λόγο, ο Περιφερειάρχης μίλησε στα παιδιά για τη σημασία των μικρών καθημερινών επιλογών που συμβάλλουν στη μεγάλη αλλαγή: «Το μέλλον του περιβάλλοντος περνάει από τα χέρια σας. Με γνώση, φαντασία και συνεργασία μπορούμε όλοι να ζήσουμε σε έναν πιο καθαρό, πιο υγιή κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια, έθεσαν ερωτήσεις, αντάλλαξαν σκέψεις και πρότειναν δικές τους ιδέες για την προστασία του πλανήτη, με τον Περιφερειάρχη να υπογραμμίζει τη σημασία του δικού τους ρόλου στην αλλαγή νοοτροπίας και την καλλιέργεια σεβασμού προς το περιβάλλον από το σχολείο ως την οικογένεια.

Στη δράση συμμετείχε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης από την πιο τρυφερή ηλικία.

Η δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα πρωτοβουλιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής παιδείας, την προώθηση της ανακύκλωσης και τη διαχείριση φυσικών πόρων.

Σχετικές αναρτήσεις

Θρίλερ στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας – Ο Μιλτιάδης κατέκτησε την κούπα μετά από 19 χρόνια

admin2020

Live Ο Τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας

admin2020

Συνέντευξη Τύπου Τελικού Κυπέλλου Μεσσηνίας 2025–2026

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies