Κορίνθου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ LANDIS+GYR

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Καταδικάζουμε τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Landis+Gyr εδώ στην Κορινθία, με την κάλυψη της μη ανανέωσης των συμβάσεων για πάνω από 60 εργαζόμενους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου κατέθεσαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 13/5 ψήφισμα με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων. Η πλειοψηφία του ΕΚ Κορίνθου το καταψήφισε με την αιτιολογία ότι δεν πρόκειται για απολύσεις! Θεωρούν φυσιολογικό να εργάζονται οι συνάδελφοι με το καθεστώς του ενός και δύο μηνών και να πετιούνται στο δρόμο όταν δεν έχει δουλειά!

Θεωρούμε ότι οι συμβάσεις που δεν ανανεώθηκαν αποτελούν στην ουσία απολύσεις από την εργοδοσία και το εργατικό κίνημα δεν είναι δυνατόν να τις δεχτεί! Υπάρχουν μάλιστα εργαζόμενοι στο εργοστάσιο που εργάζονται έτσι για χρόνια και τους πέταξαν στο δρόμο!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση της εργασιακής ομηρίας των εργαζομένων, όπου για χρόνια εργάζονται μέσα στην ανασφάλεια! Ο στόχος της εργοδοσίας με τις συμβάσεις του μήνα είναι να μην κατοχυρώνουν δικαιώματα. Ούτε αποζημίωση στην απόλυση, ούτε προϋπηρεσία και αυξήσεις, όταν δεν έχει δουλειά τους διώχνει για ένα διάστημα και τους ξαναπροσλαμβάνει.

Η πολυεθνική έχει βγάλει τεράστια κέρδη στις πλάτες τους, έχοντας μεταφέρει την παραγωγή από την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κορινθία για να εξασφαλίσει φθηνότερα εργατικά χέρια με τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που έχει επιβάλλει. Με τις άθλιες συμβάσεις η εργοδοσία αυξάνει την εκμετάλλευση και κερδίζει περισσότερα! Μετά αποφάσισε να κάνει τα ίδια και να μεταφέρει την παραγωγή στο Μεξικό, όπου η εργασία είναι ακόμα πιο φτηνή, και πούλησε το εργοστάσιο σε Fund που ήρθε για να συνεχίσει το ξεζούμισμα!

Δεν πρέπει να «μασήσουμε» στο «μη μιλάτε και θα σας ξαναπάρω». Αυτό είναι που μας έφτασε ως εδώ, να δουλεύουν δηλαδή συνάδερφοι δέκα και παραπάνω χρόνια χωρίς σύμβαση σταθερή και χωρίς κανένα δικαίωμα! Τι θα φάνε οι οικογένειες των συναδέλφων όσο η εργοδοσία τακτοποιεί τα κέρδη της;

Το αφήγημα επίσης του να μην μιλάνε οι συμβασιούχοι γιατί στο μέλλον θα γίνουν μόνιμοι αποδεικνύεται στην πράξη ψέμα, δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν για χρόνια, αλλά είναι με συμβάσεις και με μισθούς πολύ χαμηλούς.

Από την μια η πλειοψηφία των εργαζομένων που είναι συμβασιούχοι δεν καλύπτονται με πλήρη δικαιώματα, ούτε με την επιχειρησιακή σύμβαση που ισχύει εκεί. Από την άλλη οι εργαζόμενοι που είναι μόνιμοι, με την πολιτική της εταιρίας, στο τέλος θα είναι μια μικρή μειοψηφία.

Οι συμβασιούχοι, μαζί με τους μόνιμους και όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν για σταθερή εργασία με δικαιώματα. Να μετατραπούν τώρα όλες οι συμβάσεις σε αορίστου, με αυξήσεις στους μισθούς. Το επιχειρησιακό σωματείο να κάνει δική του υπόθεση αυτό τον αγώνα. Όλοι οι εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις σε μόνιμους και συμβασιούχους.

Ζητάμε:

· Εγγραφή όλων των συμβασιούχων στο επιχειρησιακό σωματείο.

· Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις στους μισθούς.

· Να καλύπτονται από την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι.

· Καταδικάζουμε τις απολύσεις, να ανακληθούν άμεσα!

Σχετικές αναρτήσεις

Πανελλήνιοι Αγώνες Πρακτικής Σκοποβολής – Κόρινθος 2026

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: Εγκρίθηκε η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

admin2020

Στις πληγείσες από τον παγετό καλλιέργειες του Δήμου Νεμέας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies