Το πόρισμα της ΕΟΔΑΣΑΑΜ για το δυστύχημα στα Τέμπη περιλαμβάνει τα εξής κύρια σημεία:
1 Ταχύτητες των τρένων: Οι ταχύτητες των τρένων ήταν σημαντικές, και από το αποτέλεσμα δημιουργήθηκε μία τεράστια πυρόσφαιρα.
2 Λάθη χειρισμού: Ο σταθμάρχης Λάρισας δεν χρησιμοποίησε την αυτόματη χάραξη και άφησε κατά λάθος την αλλαγή 118 στη διαγώνιο. Ο οδηγός έπρεπε να επαναλάβει την εντολή, αλλά δεν την επανέλαβε.
3 Υποκείμενοι παράγοντες: Η διαχρονική έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη επαρκούς σηματοδότησης, και η διαχείριση των σταθμαρχών του ΟΣΕ που δεν ήταν κατηρτισμένοι στον βαθμό που έπρεπε να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια.
4 Αιτίες θανάτου: Τα θύματα που πέθαναν από τη φωτιά είναι περίπου 5-7, ενώ τα περισσότερα από τα θύματα πέθαναν από μηχανικά αίτια.
5 Πιθανή παρουσία καυσίμου: Υπάρχει πιθανή παρουσία ενός αγνώστου προς το παρόν καυσίμου που προκάλεσε την πυρόσφαιρα.
Το πόρισμα της ΕΟΔΑΣΑΑΜ περιλαμβάνει τις εξής προτάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων:
1 Ενίσχυση της σηματοδότησης: Προτείνεται η εγκατάσταση και αναβάθμιση των συστημάτων σηματοδότησης για την αποφυγή λαθών και την αύξηση της ασφάλειας.
2 Εκπαίδευση προσωπικού: Προτείνεται η εντατική εκπαίδευση του προσωπικού του ΟΣΕ και των σταθμαρχών για την καλύτερη διαχείριση των καθηκόντων τους.
3 Αύξηση προσωπικού: Προτείνεται η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών και την αποφυγή υποστελέχωσης.
4 Ενίσχυση των πρωτοκόλλων ασφαλείας: Προτείνεται η αναθεώρηση και ενίσχυση των πρωτοκόλλων ασφαλείας για την αποφυγή παραβιάσεων και την αύξηση της ασφάλειας.
5 Συνεργασία με ευρωπαϊκούς οργανισμούς: Προτείνεται η συνεργασία με ευρωπαϊκούς οργανισμούς για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και την ανταλλαγή γνώσεων.