Αρκαδίας

Bιωματικό σεμινάριο «Ανα- Γνωρίζοντας την αναπηρία στην Πράξη» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

H Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους φορείς, τα μέλη της και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Ανα- Γνωρίζοντας την αναπηρία στην Πράξη», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Άρεως στην Τρίπολη τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024.

Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές σχολείων της πόλης να έλθουν σε επαφή με την οπτική αναπηρία, να εξοικειωθούν με την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν άτομα με απώλεια ολικής ή μερικής όρασης, να γνωρίσουν τη γλώσσα γραφής Braille, να βιώσουν την πόλη με μάτια κλειστά μετ΄εμποδίων και τη χρήση λευκού μπαστουνιού. Στο τέλος παρακολούθησαν αγώνα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια που πραγματοποιήθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης. Στη δράση συμμετείχαν και παρακολούθησαν περίπου 500 μαθητές, του συνόλου των Ειδικών Σχολείων της Τρίπολης και αντιπροσωπευτικού πληθυσμού των γενικών σχολείων.

Στη δράση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Οικονομάκου, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κα Παπούλια καθώς και στελέχη της Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies