ΕιδησούλεςΠολιτική

Debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη 10 Μάη

Το «παλιό μοντέλο» debate, δηλαδή με την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών χωρίς ερωτήματα, διάλογο, με αυστηρούς κανόνες και χρονόμετρα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μάη, στις 9 μ.μ., σύμφωνα με την απόφαση της διακομματικής Επιτροπής.

 

Ειδικότερα, η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις ώρες, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και έξι δημοσιογράφους από κανάλια εθνικής εμβέλειας που θα έχουν δικαίωμα ερωτήσεων.

 

Οι θεματικές ενότητες του debate θα είναι οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση, εξωτερική πολιτική και άμυνα, κράτος – θεσμοί – διαφάνεια, υγεία – παιδεία – κοινωνικό κράτος, περιβάλλον – ενέργεια ενώ θα υπάρχει και μία ελεύθερη ενότητα, όπου θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

 

Σημειώνεται πως το ΚΚΕ, στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, πρόβαλε την πάγια θέση του για πραγματοποίηση debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, που εξασφαλίζει και την ισότιμη προβολή όλων των κομμάτων, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα -ιδιαίτερα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- που καθορίζουν τη στάση τους ανάλογα με τη συγκυρία και την εκλογική τους δύναμη.

 

Κατέθεσε ακόμη προτάσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστεί πιο ελεύθερη συζήτηση και ουσιαστικός διάλογος και όχι να επαναληφθεί η έως τώρα γνωστή διαδικασία των αυστηρών κανόνων και των παράλληλων μονολόγων, που έχει επικριθεί από τους δημοσιογράφους, καθώς και από το τηλεοπτικό κοινό.

 

Πρότεινε σε κάθε θεματική ενότητα και κατά τη διάρκεια των απαντήσεων των πολιτικών αρχηγών στις απαντήσεις των δημοσιογράφων, να μπορούν να γίνονται ερωτήματα, διάλογος, χωρίς αυστηρούς κανόνες και χρονόμετρα, όπως γίνεται και στα άλλα τηλεοπτικά πάνελ.

Σχετικές αναρτήσεις

Ευρωεκλογές 2024: Δείτε LIVE τα αποτελέσματα μέσω διαδραστικού χάρτη

admin2020

LIVE Η Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα

admin2020

Συνάντηση της Δημάρχου Οιχαλίας Γιώτας Γεωργακοπούλου με τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies