ΜεσσηνίαςΠολιτική

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Με αίσθημα ευθύνης ανταποκρινόμενος  στην τιμητική πρόταση που μου, έγινε από την ηγεσία της Ενωτικής πρωτοβουλίας του ΜέΡΑ25 και της Ανατρεπτικής Οικολογικής Αριστεράς αποδέχθηκα   να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές της   9ης Ιουνίου 2024 με το συμμαχικό ψηφοδέλτιο ,
«Ενωτική πρωτοβουλία , ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» που συνενώνει τις δυνάμεις του ΜέΡΑ25 ,της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτης Αριστεράς , της Ανταγωνιστικής Αριστεράς, πολιτών από τον οικολογικό χώρο και πολλούς ανένταχτους Αριστερούς αγωνιστές .
Γιατί εμείς που συγκροτούμε την Συνεργασία «Ενωτική πρωτοβουλία , ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» και θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε  τον αγώνα  για να ανθίσει μια νέα ελπίδα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη . Το αποδείξαμε και πολύ πρόσφατα στις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και το κουρέλιασμα του Συντάγματος Στους αγώνες αυτούς οι νεολαίοι που συμμετέχουν στην Ενωτική Πρωτοβουλία είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Γιατί μας γνωρίζετε ότι είμαστε και ανιδιοτελείς και Ανυπότακτοι Αριστεροί που υπηρετούμε αρχές και αξίες και όχι θέσεις και αξιώματα .
Η συνεπής ,ανιδιοτελής και ανυπότακτη στάση και δράση μας στους κοινωνικούς αγώνες και σε όποιο θεσμό μας-με ,τιμήσατε είναι εγγύηση και για την στάση μας και στην Ευρωβουλή.
Γιατί όλες οι δυνάμεις που συγκροτούμε την Ενωτική Πρωτοβουλία υποστηρίζουμε με συνέπεια το δίκιο του χιλιοβασανισμένου Παλαιστινιακού λαού και τονίζουμε ότι στη Μέση Ανατολή δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Ο μόνος τρόπος για να ζήσει η Μέση Ανατολή με σταθερότητα και ειρήνη είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες τους .
Γιατί σήμερα που τα τύμπανα ενός γενικευμένου πολέμου γίνονται και πιο απειλητικά και είναι πιο κοντά μας , εμείς επιλέγουμε να έχουμε προμετωπίδα το σήμα της Ειρήνης στην Ενωτική μας πρωτοβουλία. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι η πλήρης πρόσδεση της ΕΕ στην αμερικανονατοϊκή στρατηγική είναι ολέθρια για τους λαούς διότι οδηγεί στην στήριξη και στην εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις. Από την Ουκρανία ως την Παλαιστίνη, και την Ερυθρά θάλασσα . Συνεπώς είναι αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά η απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον Νατοϊκό κλοιό, για να μην μετατραπεί η χώρα μας σε προκεχωρημένο ” φυλάκιο” της αμερικανό-ισραηλινής στρατιωτικής μηχανής.
Γιατί θεωρούμε προτεραιότητα τον αγώνα ενάντια στην στρατικοποίηση της Ευρώπης .
Ενωτική Πρωτοβουλία, γιατί κόντρα στην πολυδιάσπαση της Αριστεράς όλοι εμείς επιλέξαμε να συμβάλουμε να γίνουν τα πρώτα βήματα της ενότητας της Αριστεράς . Διότι στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη.
Συνεργασία με το ΜέΡΑ 25 όχι μόνο για την συνολική ριζοσπαστική και ανυπότακτη στάση του , όχι μόνο για τα όσα έγραψε ο Σόιμπλε στα απομνημονεύματα του εναντίον του συνυποψήφιου και Γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και γιατί Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο πρώτος και μέχρι τώρα μόνος πολιτικός που του απαγορεύτηκε η είσοδος και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία επειδή αγωνίζεται για την ειρήνευση στη Παλαιστίνη και το δίκιο του χίλιο-βασανισμένου Παλαιστινιακού λαού αλλά και γιατί είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς και ο μόνος στην Ελλάδα που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ .
Ανατρεπτική, Οικολογική Αριστερά
Γιατί αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μεταρρυθμίζεται αλλά ανατρέπεται . Έχουμε τη θέληση και φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε για να ανατραπούν οι αρνητικοί πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη . Έχουμε τη θέληση να αγωνιστούμε να σταματήσουμε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία βαδίζει σε σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια ,με τον κίνδυνο του φασισμού και του πολέμου να είναι προ των πυλών. Συνεπώς η υπεράσπιση της ειρήνης, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που κινδυνεύουν να μετατραπούν σε απλή ανάμνηση είναι για εμάς πρώτιστη προτεραιότητα .
Γιατί αναγνωρίζουμε ότι η κλιματική κρίση και η αδηφάγα λεηλασία της φύσης για τα κέρδη των ολιγαρχών είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Συνεπώς η σύγχρονη Ριζοσπαστική Αριστερά δεν νοείται αν δεν θέτει σε προτεραιότητα τον αγώνα για την προστασία του Περιβάλλοντος .
Γιατί το όραμα μας είναι η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και της φύσης από τον άνθρωπο. Γιατί παλεύουμε για το δίκιο της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων ,για και το δίκιο των πολλών, για την Ειρήνη, για την αξιοπρέπεια, και την κοινωνική δικαιοσύνη .Γιατί επιμένουμε ότι αυτός ο παλιός κόσμος της εκμετάλλευσης ,των ανισοτήτων των πολέμων και των καταστροφών και πρέπει και μπορεί να αλλάξει με έναν νέο Σοσιαλισμό με Δημοκρατία Ελευθερία και Αυτοδιαχείριση, με την πάλη, τους αγώνες των εργαζομένων ,της νεολαίας και τα κινήματα. Γιατί απέναντι σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου εμείς οραματιζόμαστε αγωνιζόμαστε για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια . Γιατί ποτέ δεν θα χαρίσουμε την έννοια, την ιστορία, τους μεγάλους αγώνες της Αριστεράς σε όσους την δαιμονοποιούν ή σε όσους την ευτέλισαν.
Έχουμε τη θέληση δώστε μας τη δύναμη να σας την επιστρέψουμε πολλαπλάσια .
Γιατί πρέπει να συνεχιστεί στην Ευρωβουλή το έργο και οι αγώνες πρώτα από όλα και όλους του αείμνηστου Μανώλη Γλέζου αλλά και του Αλέκου Αλαβάνου , του Κρίτωνα Αρσένη της Σοφίας Σακοράφα και του Νίκου Χουντή .

Σχετικές αναρτήσεις

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Οιχαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών

admin2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον

admin2020

Ξεχωριστός ο εορτασμός της επετείου της Μάχης στο Κατσαρού κατά των Αράβων του Ιμπραήμ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies