Μεσσηνίας

Eπίσκεψη της Δημάρχου στο Κάστρο Μίλα.

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου την Παρασκευή 9-6-2023 στο Κάστρο Μίλα και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης του Κάστρου Μίλα που πραγματοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και υπό την ευθύνη και την επίβλεψη της Διευθύντριας Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Δρας Ευαγγελίας Μηλίτση-Κεχαγιά. Τη Δήμαρχο Οιχαλίας ενημέρωσε ο Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Δρ. Μιχαήλ Κάππας.

Οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται στο τελικό στάδιο και έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή γίνονται επεμβάσεις στο περιβάλλοντα χώρο. Ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου Οιχαλίας ώστε να συμβάλλει στην ολοκλήρωση των χωματουργικών εργασιών με μηχανήματα του Δήμου κάτι που η Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί και ανέφερε ότι Δημοτική Αρχή είναι δίπλα σε όλους τους φορείς που αναπτύσσουν και υλοποιούν έργα στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας και ευχαρίστησε τους Αρχαιολόγους για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν για την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής μας.

Λίγα λόγια για το Μεσαιωνικό Κάστρο Μίλα.
Το Κάστρο Μίλα πρόκειται για μικρό φρούριο χτισμένο βόρεια του χωριού Μίλα, σε σημείο στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο του μεσσηνιακού κάμπου στα βόρεια. Είναι τραπεζιόσχημο στην κάτοψη και διαθέτει δύο οχυρωματικούς περιβόλους. Ο εσωτερικός περίβολος ήταν πιθανότατα χώρος κατοίκησης και ενισχυόταν περιμετρικά με τρεις τετράπλευρους πύργους.
Έχει ταυτιστεί με το Chateaunef που φέρεται ότι ίδρυσε η Ισαβέλλα Βιλλεαρδουίνου (1297-1301) για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των Ελλήνων του Δεσποτάτου του Μορέως, που με ορμητήριο το αρκαδικό κάστρο του Γαρδικίου εξαπέλυαν επιθέσεις στον μεσσηνιακό κάμπο

Σχετικές αναρτήσεις

Λ. ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΜΕΣΣΗΝΗ

admin2020

Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

admin2020

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies