Διοργάνωση Ενημερωτικής & Εκπαιδευτικής Ημερίδας στο πλαίσιο των Πράξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Υπομέτρο 16.1-16.2 «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, & Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ), στο πλαίσιο της υλοποίησης Πράξεων της Περ. Πελοποννήσου για το Υπομέτρο 16.1-16.2 «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, συνδιοργανώνει με τους εταίρους των Πράξεων Ενημερωτική & Εκπαιδευτική Ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των έργων στο ευρύ κοινό και την εκπαίδευση των συμμετεχόντων επαγγελματιών στις σχετικές καινοτόμες τεχνολογίες.
Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2025, στις εγκαταστάσεις της ΟΕΒΕΑ (Καλαμάτας 113, 22132 Τρίπολη), θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων και μεταφορά τεχνογνωσίας από τις Επιχειρησιακές Ομάδες (Ε.Ο.) των παρακάτω Πράξεων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου:
Επωνυμία Ε.Ο. | Τίτλος Επιχειρησιακού Σχεδίου | Συντονιστής Ε.Ο. | Μέλη Ε.Ο. |
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ | Εφαρμογή εναλλακτικών τρόπων συντήρησης φρούτων και δημιουργία καινοτόμων προϊόντων υψηλής διατηρησιμότητας | ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ | · ΟΕΒΕΑ
· ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ) · ΑΚΣΑ – «Η ΕΝΩΣΗ» |
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΟΥ | Παραγωγή νέου οίνου Μοσχοφίλερου με ενισχυμένο ποικιλιακό άρωμα με εφαρμογή νέων μη-συμβατικών γηγενών ζυμών | ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ | · ΟΕΒΕΑ
· ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ) · ΑΚΣΑ – «Η ΕΝΩΣΗ» · Καλλογρής Ευάγγ. |
Διαχείριση υπολειμμάτων τροφίμων | Διαχείριση υπολειμμάτων τροφίμων για την παραγωγή ζωοτροφών | ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ | · ΟΕΒΕΑ
· ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ) · ΑΚΣΑ – «Η ΕΝΩΣΗ» · Παπαιωάννου Δημ. |
HIPRAP | Εφαρμογή καινοτόμων καλλιεργητικών τεχνικών (γεωργία ακριβείας) καθώς & επεξεργασίας με Υπερυψηλή πίεση για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων από μήλα Πιλαφά | ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ) | · ΨΥΓΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕ
· FARMACON ΑΕ · NOVAGREEN ΑΕ · Παραγωγοί
|
OraMa2degreening | Ποιοτική αναβάθμιση αποπρασινισμένων Πορτοκαλιών & Μανταρινιών, με περιορισμό Της μετασυλλεκτικής έκθεσης στο αιθυλένιο μέσω εισαγωγής καινοτόμων φυσικών απλών τεχνικών | ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ) | · ΕΞΤΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΑΕ
· ΓΠΑ · Παν. Πελοποννήσου · ΕΑΣ Αργολίδας – «ΡΕΑ» |
SpiderAgriCam | Έξυπνη AgroCamera | ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
|
· Συμβουλευτική Ανάλυσης Μον. ΕΠΕ
· ΑΚΣΑ – «Η ΕΝΩΣΗ» · ΟΕΒΕΑ · ΝΥΔΩΡ ΑΕ |
SMART SMALL FRUITS SEPARATOR | Έξυπνος Διαλογέας Μικρών Καρπών | ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
|
· Συμβουλευτική Ανάλυσης Μον. ΕΠΕ
· ΑΚΣΑ – «Η ΕΝΩΣΗ» · ΜΩΛΙΑ ΕΕ · ΝΥΔΩΡ ΑΕ |
FIGOZONIS-MOL | Καινοτόμος χρήση όζοντος στην αλυσίδα μετασυλλεκτικών χειρισμών ξηρών σύκων για παραγωγή σταθερών και ποιοτικών τελικών προϊόντων με μειωμένη εισροή χημικών και μοριακή ταυτοποίηση της αυθεντικότητάς του | ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ) | · OXILIPRO EE
· Αγροτουριστικός Συν. Γυναικών Αυλωναρίου · Αναστασόπουλος Ευαγ. · ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΓΒΦΠ) · ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΕΥΠ) · ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΕΛΥΑ) · Κάστορας Νικ. |
OliveTech | Εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και
Τεχνολογιών επεξεργασίας του ελαιοκάρπου για την υψηλής απόδοσης παραγωγή ελαιολάδου και πάστας ελιάς με βελτιωμένα ποιοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά |
ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ) | · CIHEAM Χανίων
· ΑΣ Αγ. Νικολάου – «Ο ΜΑΛΕΑΣ» · ΑΣ Ρεθύμνης · ΑΣ Στεφανίου · Βιοκαλλιεργητές Σητείας ΑΕ · Σταθόπουλος Π. Ιωαν. · Πετροκόλυμπος Ενεργειακή Μον. ΙΚΕ |
Θα ακολουθήσει νέο Δελτίο Τύπου με το πρόγραμμα της Ημερίδας.