Μεσσηνίας

Εκδημία Πρωτοπρ. Βασιλείου Αθανασόπουλου της Ι.Μ. Μεσσηνίας

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με αισθήματα της κατ΄άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει την κοίμηση του Πρωτοπρσβυτέρου Βασιλείου Αθανασοπούλου, εφημερίου του ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λυκίσσης, μετά από σύντομη δοκιμασία της υγείας του.
Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Μαθία Μεσσηνίας το 1948 και ήταν απόφοιτος του Μέσου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καλαμάτας. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1985, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη, ενώ το έτος 2001 χειροθετήθηκε Πνευματικός, το 2013 Οικονόμος και το 2020 Πρωτοπρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Του είχαν επίσης ανατεθεί εφημεριακά καθήκοντα στις ενορίες Αχλαδοχωρίου, Μαθίας, Κοκκίνου, Καλλιθέας και Αμπελοκήπων.
Ο πατήρ Βασίλειος κατέλειπε μνήμη ευλαβούς, σεμνού και ταπεινού λειτουργού του Υψίστου, ο οποίος με συνέπεια και εκκλησιαστικό πνεύμα διακονούσε πάντοτε τις εφημεριακές ανάγκες της Ιερά Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Η εξόδιος ακολουθία Θα ψαλλεί αύριο Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024, στις 3μ.μ. στον Ιερο Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Μαθίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Αυθεντικό πανηγύρι| Αμφιθέας “Μη χάσετε το μεγαλύτερο γλέντι του καλοκαιριού!”

admin2020

Συνεδριάζει στην 15η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης

admin2020

Θρησκευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο Μελιγαλά στο πλαίσιο του εορτασμού του Προφήτη Ηλία

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies