Αρκαδίας

Εορτασμός της ημέρας Φιλελληνισμού & Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Τρίπολη με διοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με διοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 19 Απριλίου, στην Τρίπολη.

Η τελετή έλαβε χώρα στην πλατεία Άρεως και στο μνημείο αρχιερέων και προκρίτων όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από την Περιφέρεια, τον Δήμο της Τρίπολης και από εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Φιλελλήνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολουθεί το μήνυμα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου: «Το κίνημα του Φιλελληνισμού πήρε μεγάλη ώθηση τόσο από την ελληνική ιστορία, αποδεκτή από όλον τον κόσμο, όσο και από το σθένος και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Έπαιξε μεγάλο ρόλο και στη διεθνοποίηση του αγώνα και στη στήριξη στη συνέχεια και τελικά στη θετική του έκβαση. Οφείλουμε ευχαριστίες για τον κομβικό τους ρόλο και πρέπει να θυμόμαστε πως η Ελλάδα είναι μία ισχυρή χώρα που απολαμβάνει διεθνούς στήριξης στα ζητήματά της».

Σχετικές αναρτήσεις

Τρίτη 28/5 στις 10:30 Συνάντηση του Αν. Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό

admin2020

Περιφερειακή Επιτροπή | Χρ. Λαμπρόπουλος: «Ομόφωνες αποφάσεις σε έργα Πολιτικής Προστασίας και ελέγχων»

admin2020

Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού προτεραιότητας Spodoptera frugiperda

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies