Μεσσηνίας

H Mεσσηνία υποδέχεται την Παναγία Μυρτιδιώτισσα και την Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης

Την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιω­τίσσης, πολιούχου της Νήσου Κυθήρων και την χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας την Πέμπτη 13-6-2024 και ώρα 6 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, στο πλαίσιο αδελφο­ποίη­σης των Δήμων Κυθήρων και Πύλου-Νέστορος.
Της υποδοχής θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των τοπι­κών αρχών και του ευσεβούς λαού. Τα ιερά θησαυρίσματα θα κομίσει στη Μεσσηνιακή γη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος και θα προστεί εν συνεχεία, της τελέσεως Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό.

Την Παρασκευή 14-6-2024, θα τελεσθεί στον ως άνω Μητρο­πο­λιτικό Ιερό Ναό στις 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 6,30 μ.μ., Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.
Το Σάββατο 15-6-2024 και ώρα 7 π.μ., θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 4,30 η θαυματουργός Εικόνα και η Κάρα του Αγίου, θα μεταφερθούν στην πόλη της Πύλου, όπου στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή τους, έμπροσθεν του Ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει η τέλεση Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιω­τά­του Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Την Κυριακή 16-6-2024 και ώρα 7 π.μ., τα ιερά κειμήλια θα μεταφερθούν στην πόλη της Κορώνης, γενέτειρα του Οσίου Θεοδώρου, όπου στις 7,45 π.μ., θα λάβει χώρα η υποδοχή τους στο Ιερό Προσκύνη­μα της Παναγίας Ελεήστριας, ενώ στη συνέχεια θα τελεσθεί δυσαρ­χιε­ρα­τική θεία Λειτουργία από τους Σεβαμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθή­ρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Την 11 π.μ. της ίδιας ημέρας, τα ιερά θησαυρίσματα θα ανα­χω­ρήσουν για την Νήσο των Κυθήρων, όπου και φυλάσσονται ως πολύ­τι­­μοι πνευματικοί θησαυροί χάριτος και αγιασμού.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies