Μεσσηνίας

IΣΧΥΡΟ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ & ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής η πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής συνιστά «μια εξαιρετική ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να έχει Κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας», που θα αποτελέσει ανάχωμα στον καθεστωτισμό και την αλαζονεία. H ψήφος των Ελλήνων πολιτών έχει αξία και μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε πραγματική Ευρωπαϊκή πορεία σταθερότητας και αξιοπιστίας. Μία πορεία όμως που θα έχει ως κόκκινες γραμμές και ως προτεραιότητες το Κοινωνικό Κράτος, την Δημόσια Υγεία, την Παιδεία, την προστασία του Περιβάλλοντος, την πολιτική για τους νέους, τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, μία πολιτική που θα στηρίζει την καθημερινότητα του πολίτη και όχι την καθημερινότητα του καθεστωτισμού και της συγγνώμης χωρίς ουσία.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συζητήσει για καρέκλες εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει βάσει προγραμματικών συγκλίσεων και όχι βάσει ευκαιριακών συνεργασιών.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεχνά ή αγνοεί ότι στην Ευρώπη κυριαρχούν οι δημοκρατίες της συναίνεσης άρα η σταθερότητα δεν ταυτίζεται με την αυτοδυναμία, όπως επιχειρεί να μας πείσει.

Ο κ. Τσίπρας, ενώ έφερε την απλή αναλογική, έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι εάν δεν είναι πρώτο κόμμα, θα παραδώσει την εντολή και δεν θα μπει στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης. Άλλη μια ανακολουθία από τις πολλές που μας χόρτασε κατά την διακυβέρνηση του με τον Πάνο Καμμένο.  

Εμείς αντίθετα υποστηρίζουμε ότι αν οι πολίτες μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό θα αξιοποιήσουμε την Τρίτη Εντολή που προβλέπει το Σύνταγμα και θα επιδιώξουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση με πρωταρχικό στόχο την προγραμματική σύγκλιση και αν αυτή επιτευχθεί, στην συνέχεια θα συζητήσουμε τα πρόσωπα που θα μπορούν να υλοποιήσουν τις συμφωνηθείσες πολιτικές. Αυτό συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όποιο κόμμα, με ευθύνη του, οδηγήσει τη χώρα σε αστάθεια, θα χρεωθεί την αστάθεια. Το ότι κάποιοι δεν θέλουν την πρώτη Κυριακή για να σώσουν την καρέκλα τους, δεν υπάρχει περίπτωση να μας το επιβάλουν εκβιαστικά με δεύτερες ή τρίτες εκλογές. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη ή τουλάχιστον ας αναλάβουν και τις ευθύνες να σύρουν την χώρα σε μια διαρκή εκλογική περιπέτεια με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία.

Ο Ελληνικός λαός έδωσε στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα την ευκαιρία να κυβερνήσουν από τέσσερα χρόνια ο καθένας. Δυστυχώς όμως απέτυχαν και οι δυο. Δεν μπορούν να υπηρετήσουν την Χώρα τα πρόσωπα τα οποία τα τελευταία 8 χρόνια έχουν κάνει τεράστια ζημιά στο δημόσιο συμφέρον. Δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται απέναντι και στους δύο και πορεύεται στη δική του όχθη. Την όχθη του καθήκοντος, της διαφάνειας, του σεβασμού των δημοκρατικών αρχών και θεσμών, της δημιουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών και της «Διαύγειας».

Έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε τους νέους ανθρώπους, που βλέπουν πελατειακά συστήματα εξουσίας να έχουν μόνο ένα ενδιαφέρον: Πως θα κρατήσουν την καρέκλα της εξουσίας. Το δίλημμα, λοιπόν, των εθνικών εκλογών που έρχονται, δεν είναι “Τσίπρας ή Μητσοτάκης”. Δεν είναι “Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ”. Το πραγματικό δίλημμα είναι: κράτος λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων ή κράτος εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος και της αξιοκρατίας που θα δώσει προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας με δίκαιο τρόπο και χωρίς διακρίσεις. Και να αποτελέσει την φωνή των μη προνομιούχων της εποχής μας για την Αναγέννηση της πατρίδας μας.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου διεξήχθη το 2ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα

admin2020

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies