Μεσσηνίας

Η Περιβαλλοντική-Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας για το υδροηλεκτρικό Καρβελίου

Η Περιβαλλοντική-Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας έπειτα από πρόσκληση των κατοίκων της περιοχής πραγματοποίησε επίσκεψη στις 19 Μαΐου 2024 στο Καρβέλι Μεσσηνίας, όπου συμμετείχε στην ενημερωτική συνάντηση αναφορικά με τον υδροηλεκτρικό σταθμό που επιχειρείται να κατασκευαστεί εκεί από ιδιώτη. Κατόπιν ενδελεχούς ενημέρωσης από ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικών συλλόγων δηλώνει την αντίθεσή της στο εν λόγω έργο, του οποίου η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι επιστημονικά ανεπαρκής, καθώς έχουμε την πεποίθηση ότι το εν λόγω έργο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των γύρω χωριών.
Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές πυρκαγιές που ταλανίζουν τη χώρα μας λόγω της κλιματικής αλλαγής η διαχείριση των υδάτων θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και άρτιες – τεκμηριωμένες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Καλαμάτα 5-6-2024
Η Συντονιστική Επιτροπή της Περιβαλλοντικής Πολιτιστικής Ένωσης Μεσσηνίας

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies