Μεσσηνίας

ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2025: ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στους Ιερούς Ναούς, τις Μονές και τα Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Η ημέρα αυτή, κορυφαία στο εορτολόγιο της Ορθοδοξίας, τιμήθηκε με λαμπρές τελετές και πλήθος πιστών που προσήλθαν για να αποδώσουν τιμή στην Παναγία.

Κέντρο του εορτασμού αποτέλεσε η Ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου, όπου προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Συλλειτούργησαν μαζί του ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Σμυρνής, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Σαραντόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, προσδίδοντας ιδιαίτερη πνευματική βαρύτητα στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μετά τον Όρθρο, πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή προς τη Φιάλη της Μονής, όπου έγινε η υποδοχή της Εφέστιας Εικόνας της Θεοτόκου. Η εικόνα κατήλθε από το Καθολικό της παλαιάς Μονής, μετά από Ιερά Αγρυπνία που είχε προηγηθεί εκεί, ενισχύοντας το πνευματικό βάθος της εορτής και τη σύνδεση με την ιστορική παράδοση του τόπου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος πιστών, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας. Μεταξύ αυτών, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, καθώς και μέλη των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική και πολιτισμική σημασία της εορτής.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε θερμές ευχές προς όλους, τονίζοντας πως η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί σκέπη, προστάτιδα και φωτεινό φάρο για τη ζωή κάθε πιστού. Με λόγια αγάπης και ελπίδας, έκλεισε η εορταστική ημέρα, αφήνοντας πνευματική ανάταση και συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.

Σχετικές αναρτήσεις

«Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ»

admin2020

«Εορτασμός της επετείου της ιστορικής μάχης της Βέργας»

admin2020

«Αντιπλημμυρικές εργασίας στην περιοχή της Τριφυλίας»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies