Μεσσηνίας

Με κατάνυξη και κοσμοσυρροή ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στη Μεσσήνη

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης και πνευματικής ανάτασης τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Η θρησκευτική αυτή εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν τη μνήμη του προστάτη Αγίου. Ο Εσπερινός ήταν ιδιαίτερα κατανυκτικός, με τις μελωδικές ψαλμωδίες να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ψυχικής γαλήνης, μεταφέροντας στους παρευρισκόμενους το διαχρονικό μήνυμα της χριστιανικής πίστης. Στην ακολουθία χοροστάτησαν οι Ιερείς της Μεσσήνης, οι οποίοι καθοδήγησαν πνευματικά το εκκλησίασμα.

Η ακολουθία της αρτοκλασίας που ακολούθησε ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το εορταστικό κλίμα. Η ενεργός συμμετοχή των πιστών, οι οποίοι συνόδευσαν με τις προσευχές και τις ψαλμωδίες τους την τελετή, ανέδειξε τη βαθιά πίστη της τοπικής κοινότητας και τη σημασία που έχει η ημέρα αυτή για την Ορθοδοξία.

Η πανηγυρική βραδιά ολοκληρώθηκε με τους Ιερείς να αναπέμπουν δεήσεις και να εύχονται υγεία, οικογενειακή ευτυχία και ευημερία σε όλο τον κόσμο, με την ευλογία του Αγίου Δημητρίου να συνοδεύει κάθε πιστό. Η φετινή γιορτή αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία για την ένωση της τοπικής κοινωνίας κάτω από τη σκέπη και τις ευλογίες της Εκκλησίας

Σχετικές αναρτήσεις

Η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χιδίρογλου στην Καλαμάτα

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Μεσσήνης με τον Δήμαρχο Μεσσήνης

admin2020

Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση. Βίντεο βήμα βήμα πως έκαναν την απάτη με τις πίτσες!!!

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies