EidisoulestvΜεσσηνίας

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Μεσσήνη

Με ιδιαίτερη επισημότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024 οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Μεσσήνη, τιμώντας το ιστορικό «ΟΧΙ» του 1940 και τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννου
Η ημέρα ξεκίνησε με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννου, παρουσία πλήθους πιστών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων. Η τελετή είχε ιδιαίτερη λαμπρότητα, με τους παριστάμενους να αποτίουν φόρο τιμής στο έπος του 1940 με σεβασμό και ευλάβεια.

Μετά τη Δοξολογία, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Αθανασόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία της επετείου και τίμησε τους αγωνιστές του ’40.

Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων
Στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Αντιπεριφερειάρχη, εκπροσώπους των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, μαθητές σχολείων, συλλόγους και φορείς της πόλης.

Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη με συγκίνηση, καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι τίμησαν με ευλάβεια τη μνήμη των ηρώων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι μαθητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Μαθητική Παρέλαση με υπερηφάνεια
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση. Οι μαθητές της Μεσσήνης παρέλασαν με υπερηφάνεια και σεβασμό μπροστά από τους επισήμους και το κοινό, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

Παρουσίες και συμμετοχές
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Αθανασόπουλος,, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μεσσήνης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων, μαθητές και πλήθος πιστών.



Σχετικές αναρτήσεις

«Walking Through the Land of Impossible Beginnings» | Η νέα τουριστική αφήγηση της Πελοποννήσου ξεκινά από το Λονδίνο

admin2020

Μίλτος Χρυσομάλλης: Μια μεγάλη εκκρεμότητα γίνεται πραγματικότητα – Προχωρά η ανέγερση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

admin2020

Αίτημα για ασφαλή μεταφορά μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies