Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η 9η Βραδιά Λυρικού Τραγουδιού στο Νεοχώρι Ιθώμης, μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη και την καλλιτεχνική κληρονομιά της θρυλικής Ελληνίδας σοπράνο Μαρίας Κάλλας. Η βραδιά, με τίτλο «Οι μνήμες και οι αγάπες του φεγγαριού», διοργανώθηκε από τον Δήμο Οιχαλίας, σε έναν τόπο που συνδέεται άμεσα με τις ρίζες της μεγάλης καλλιτέχνιδας.
Μουσική βραδιά υψηλού επιπέδου
Στη σκηνή ανέβηκαν η σοπράνο Ελένη Καλογράνη και ο πιανίστας Ορφέας Δέμης, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα λυρικού τραγουδιού που συγκίνησε το κοινό και ανέδειξε τη διαχρονική αξία της τέχνης της Κάλλας. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, με τους θεατές να απολαμβάνουν μια βραδιά γεμάτη μουσική, μνήμη και πολιτισμό.
Χαιρετισμοί θεσμικών – Παρουσία φορέων της περιοχής
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τους χαιρετισμούς τους:
Δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου
Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία της πολιτιστικής συνέχειας και στη διατήρηση της μνήμης της Μαρίας Κάλλας μέσα από δράσεις που τιμούν την ιστορία και την τέχνη.
Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Αδαμόπουλος
Τόνισε τον ρόλο της Περιφέρειας στη στήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων που ενισχύουν την εξωστρέφεια και την ταυτότητα της περιοχής.
Δρ. Τάκης Παπαδόπουλος
Μίλησε για τη διαχρονική αξία της λυρικής τέχνης και τη συμβολή της Κάλλας στη διεθνή προβολή του ελληνικού πολιτισμού.
Γενικός Γραμματέας της Αδικτιώνης Μεσσηνίας Παναγιώτης Μπαζικός
Εξήρε τη συμμετοχή του κόσμου και τη σημασία της συνεργασίας φορέων για την ενίσχυση του πολιτισμού στη Μεσσηνία.
Μια βραδιά που τίμησε την κληρονομιά της Μαρίας Κάλλας
Η 9η Βραδιά Λυρικού Τραγουδιού ολοκληρώθηκε με θερμά χειροκροτήματα και εξαιρετικές εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί πλέον έναν σταθερό θεσμό για τον Δήμο Οιχαλίας. Μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική, στη μνήμη και στη διαχρονική καλλιτεχνική κληρονομιά της Μαρίας Κάλλας, που συνεχίζει να εμπνέει γενιές.
