ΜεσσηνίαςΠολιτική

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΙΝΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δέσποινα Σίνου θα βρεθεί τη Πέμπτη 23 και τη Παρασκευή 24 Μαΐου στη Μεσσηνία οπου θα συναντήσει φορεις και κατοίκους του τόπου μας.
Τη Πέμπτη στη 1:30 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Hotel REX στη Καλαμάτα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Δέσποινα Σίνου είναι επίκουρη καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου και συνδιευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνής Συνεργασία και ΜΚΟ στη Σχολή Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord (Γαλλία). Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Panthéon-Assas Paris 2 στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και κάτοχος δύο μεταδιδακτορικών τίτλων από το Πανεπιστήμιο Cergy-Pontoise και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η διατριβή της με θέμα Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως νομικός δρων του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τιμήθηκε με το Βραβείο «Γεώργιος Τενεκίδης» 2009. Τα πεδία διδασκαλίας και ερευνών της περιλαμβάνουν το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πολιτική, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρωπιστικά ζητήματα, τις κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις νέες μορφές συμμετοχικής δημοκρατίας, καθώς και τον ρόλο των ακαδημαϊκών στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Εργάστηκε μεταξύ άλλων ως επιστημονικός συνεργάτης της γαλλικής Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και από το 2013 ως το 2019 διετέλεσε συντονίστρια των γαλλόφωνων τμημάτων του Ακαδημαϊκού Δικτύου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα, του οποίου είναι μέλος. Έχει πάρει μέρος σε πολλές αποστολές διεθνών οργανισμών ως ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας στο πεδίο της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σχετικές αναρτήσεις

Λ. ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΜΕΣΣΗΝΗ

admin2020

Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

admin2020

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies