Μεσσηνίας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ Θερινό Ορεινό Σχολείο Ταϋγέτου 2024: «Αναζητώντας τον θησαυρό του Ταϋγέτου»

Προγραμματίστηκε για το 2024 το Θερινό Ορεινό Σχολείο στην Αλαγονία το οποίο φέτος σχεδιάστηκε με αφορμή την πλοκή και τις δράσεις του λογοτεχνικού βιβλίου της Μαρίας Ρουσάκη «Ο θησαυρός του Ταϋγέτου». Μαζί με τους μικρούς μας φίλους, τον Ιούλιο και τις αρχές του Αυγούστου θα χτίσουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει πεζοπορικές διαδρομές, εικαστικές και μουσικές δημιουργίες, δραστηριότητες φυσικών επιστημών, θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και λογοτεχνικές περιπλανήσεις. Η τελική εκδήλωση θα είναι μία θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί από τα παιδιά στο Θεατράκι της Αλαγονίας το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου. Οι πληροφορίες αναλυτικά:

Συμμετοχή και Μεταφορά. Το Θερινό Ορεινό Σχολείο Ταϋγέτου απευθύνεται στα παιδιά που διαμένουν στον Ταΰγετο το καλοκαίρι, αλλά όχι μόνο. Απευθύνεται και σε παιδιά που θα έρχονται από την Καλαμάτα προς την Αλαγονία αυθημερόν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και θα μπορούν να μετακινηθούν με έναν συνοδό με μειωμένο στο μισό εισιτήριο (2€ ευρώ) στα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Οι μετακινήσεις μεταξύ Αλαγονίας και γειτονικών χωριών κατά τις δραστηριότητες θα γίνεται με Ι.Χ. σε συνεργασία με τους γονείς και κηδεμόνες.

Δηλώσεις Συμμετοχής παιδιών και συνοδών. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς – κηδεμόνες και τα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και τις ημερομηνίες που θα συμμετέχουν (από μία έως όλες τις ημερομηνίες) ως τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 στο τηλέφωνο 6976510534 (Λούρα Ελένη), για έγκαιρη κράτηση θέσεων και ενημέρωση για το συμβολικό κόστος συμμετοχής.

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι πέντε εκπαιδευτικοί – παιδαγωγοί ως παρατηρητές ή ενεργοί συμμετέχοντες οι οποίοι θα επιμορφωθούν βιωματικά στις δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν, στους οποίους και θα δοθεί βεβαίωση επιμόρφωσης.

Οι ημέρες και οι ώρες συναντήσεων είναι:

● Τετάρτη 10 Ιουλίου 08:30 – 15:00
● Τετάρτη 17 Ιουλίου. 08:30 – 15:00
● Τετάρτη 24 Ιουλίου 08:30 – 15:00
● Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουλίου, Μονή Σιδηρόπορτας Καρβελίου
(Ορεινή Κατασκήνωση σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας)
● Τετάρτη 31 Ιουλίου 08:30 – 15:00
● Σάββατο 10 Αυγούστου
(Γενική Πρόβα και συμμετοχή στην τελευταία ημέρα των Δημακείων αγώνων)
● Κυριακή 11 Αυγούστου, Θεατράκι Αλαγονίας Τελική Παράσταση
(Παρουσία της συγγραφέως Μ. Ρουσάκη – Απονομή διπλωμάτων συμμετοχής στο Θερινό Ορεινό Σχολείο)

Γαι

Οι αναχωρήσεις των ΚΤΕΛ από Καλαμάτα προς Αλαγονία γίνονται στις 07:00 και από Αλαγονία προς Καλαμάτα στις 15:10.

Το Θερινό Ορεινό Σχολείο Ταϋγέτου οργανώνεται φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας με την υποστήριξη της Κοινότητα Αλαγονίας, την ευγενική χορηγία των ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και με την υποστήριξη των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων της κοινότητας

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: 1ος Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Kart στην Καλαμάτα

admin2020

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies