ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κόρινθος: Η DO VALUE προσπαθεί (παράνομα) να βγάλει στο σφυρί τη μοναδική κατοικία ΑΜΕΑ

Μία συγκλονιστική ιστορία ξετυλίχθηκε την Πέμπτη 16/6/2023 στα δικαστήρια της Κορίνθου, όπου κατάπληκτοι παρακολουθήσαμε, εντελώς τυχαία, μία δικαστική περιπέτεια ενός ατόμου ΑΜΕΑ του οποίου την μοναδική κατοικία προσπαθεί παράνομα η γνωστή εταιρεία -αντιπρόσωπος διάφορων ιρλανδικών εταιρειών, ΦΑΝΤ- do value Greece να βγάλει στο σφυρί…

Όπως μας εξήγησαν δικηγόροι που παρακολουθούσαν και αυτοί κατάπληκτοι την διαδικασία, η αλλοδαπή εταιρεία που έχει αγοράσει κοψοχρονιά ένα δάνειο που χρωστούσε η μητέρα του AΜΕΑ ατόμου, προσπάθησε χωρίς να τηρήσει διαφορές δικονομικές προϋποθέσεις και διαδικασίες να βγάλει στον πλειστηριασμό την μοναδική κατοικία του ΑΜΕΑ ατόμου.

Την διαδικασία ανέθεσε η αλλοδαπή εταιρεία στην do value Greece , η οποία με εξαιρετική σπουδή προσπάθησε με συνοπτικές διαδικασίες και -όπως μας είπαν-  με τη βοήθεια γνωστού μεσίτη της Κορίνθου να βγάλει στο σφυρί τη μοναδική κατοικία, χωρίς ουσιαστικά το άτομο ΑΜΕΑ να οφείλει έστω και ένα ευρώ στην αλλοδαπή εταιρεία.

Ευτυχώς, οι συγγενείς του ΑΜΕΑ ατόμου, χτύπησαν τις σωστές πόρτες σε γνωστό δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται στο καταναλωτικό δίκαιο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί στα δικαστήρια της Αθήνας η επιταγή προς πληρωμή σε βάρος του συγγενούς τους.

Η dο value όμως, δεν πτοήθηκε και με τη συνεργασία Κορινθίου δικηγόρου, συγγενή πρώην υπουργού, προσπάθησε ξανά με την ακυρωμένη επιταγή να βγάλει το σπίτι του ΑΜΕΑ στο σφυρί!!!

Όταν αποκαλύφθηκε η παράνομη προσπάθεια της do Value σε βάρος του ΑΜΕΑ ατόμου, πανικόβλητη η εταιρεία προσπάθησε να αναστείλει τον πλειστηριασμό, όμως, πολύ σωστά, όπως μας τόνισαν, η διαδικασία ακύρωσης του πλειστηριασμού συνεχίστηκε από την οικογένεια του ΑΜΕΑ ατόμου και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Η ιστορία αυτή, αν λάβει κανείς υπόψη του και την εμπλοκή δικηγόρου στενού συγγενούς πρώην υπουργού της Κορινθίας, αποτελεί το επιστέγασμα της προκλητικής συμπεριφοράς όλων αυτών των εταιρειών που έχουν ξεσπαθώσει μετά από την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου και της αδιαφορίας της κυβέρνησης να θέσει όρια στην ανεξέλεγκτη δράση τους.

Όπως πληροφορηθήκαμε, τα περισσότερα δάνεια έχουν πουληθεί από τις τράπεζες σε ουσιαστικά άγνωστης ταυτότητας ιρλανδικές εταιρείες, οι οποίες έχουν έδρα σε γραφεία λίγων τετραγωνικών μέτρων, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς ιστοσελίδες και χωρίς να δημοσιεύουν βασικά οικονομικά τους στοιχεία δημόσια.

Οι τιμές που έχουν μεταβιβαστεί τα περισσότερα δάνεια κυμαίνονται ανάμεσα στο 3- 20% του υπολοίπου τους, αλλά οι εταιρείες αυτές και οι αντιπρόσωποί τους στην Ελλάδα που είναι βασικά η do value Greece, η INTRUM, η CEPAL, η APS (και άλλες), απαιτούν από τους δανειολήπτες να καταβάλουν το 100% των δανείων, χωρίς να δέχονται να τους δώσουν τα συμβόλαια στα οποία αναφέρεται το τίμημα της πώλησης του δανείου τους.

Η κατάσταση αυτή πραγματικά οδηγεί τους δανειολήπτες και τους συγγενείς τους σε απελπισία και κανείς δεν ξέρει πως και η κοινωνία θα αντιδράσει σε όλη αυτή την προσπάθεια που όπως εμφανίστηκε στο δικαστήριο που παρακολουθήσαμε υποβοηθείται από την κυβέρνηση.

Οι μόνοι που αντιδρούν σε όλη αυτή την κατάσταση είναι οι καταναλωτικές οργανώσεις (ΙΝΚΑ , ΕΚΠΟΙΖΩ, ΕΚΚΕ και τα νομικά τους τμήματα), το ΠΑΜΕ και το νομικό του τμήμα και σε πολιτικό επίπεδο το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ και άλλα μικρότερα κόμματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εγχώριες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ), στις οποίες έχουν καταλήξει μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τις τράπεζες συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ, «φορτώθηκαν» μεν αυτό το μεγάλο βάρος, ωστόσο οι οικονομικές επιδόσεις τους αναδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα.

Ετσι, οι τρεις ισχυρότερες από αυτές, δηλαδή η Intrum Hellas, η doValue Greece και η Cepal Hellas, εμφανίζουν, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις καθεμιάς, συνολικό κύκλο εργασιών ύψους 534 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στο… διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 179 εκατ. ευρώ.

Η doValue Greece, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις που αφορούν τη χρήση 2021, είχε έσοδα ύψους 175 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 237% σε σχέση με τη χρήση 2020 (ήταν στα 73,8 εκατ. ευρώ) και ξεπερνώντας σημαντικά τις προσδοκίες της διοίκησής της.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία, λοιπόν, αυτή η τεράστια αγορά των κόκκινων δανείων αποδεικνύεται χρυσοφόρα για τις εταιρείες διαχείρισης. Ετσι, τόσο οι τρεις κορυφαίες όσο και οι υπόλοιπες, αλλά και όσες προστεθούν στην πορεία έχουν μπροστά τους, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τους πλειστηριασμούς, πεδίον δόξης λαμπρόν στην Ελλάδα, τόσο για τα παλιά δάνεια που περιλαμβάνονται στα χαρτοφυλάκιά τους, όσο και για τα επόμενα που βγαίνουν προς διεκδίκηση και τα οποία υπολογίζονται σε 9 δισ. ευρώ…

Σχετικές αναρτήσεις

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

admin2020

Η επέτειος της μάχης του Ισθμού και των Εξαμιλίων

admin2020

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies