Μεσσηνίας

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

Άμεση ήταν η κινητοποίηση από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, μετά την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς βορειοανατολικά της Δήμιοβας και πριν τον οικισμό Αράχοβας της κοινότητας Ελαιοχωρίου Δήμου Καλαμάτας, τις βραδινές ώρες χθες Τρίτη 26 Μαρτίου. Ειδικότερα, κατόπιν συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Αθανάσιο Κατσαφάδο, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καλαμάτας Παντελή Δρούγα, τον προϊστάμενο τμήματος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Τσιλίκα και τον πρόεδρο κοινότητας Ελαιοχωρίου Ευάγγελο Μάλαμα, διατέθηκαν από την ΠΕ Μεσσηνίας δύο μηχανήματα έργου. Επιπλέον συνεχή ενημέρωση είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, για τις εξελίξεις και τις από κοινού πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Τα μηχανήματα έργου που διατέθηκαν ήταν ένας ελαστιχοφόρος φορτωτής ο οποίος εργάστηκε στο πεδίο από τις βραδινές ώρες και ένας προωθητήρας γαιών, ο οποίος μεταφέρθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου προκειμένου να συνδράμει το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κυρίως προς αποφυγή των αναζωπυρώσεων, αλλά και την εκτέλεση εργασιών προς διευκόλυνση της πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων. Επίσης από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο, εκτός από τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακοί παράγοντες με σκοπό τη συνδρομή τους στο έργο της κατάσβεσης.
Στόχος των παρεμβάσεων αποτελεί ο περιορισμός και η αποφυγή της επέκτασης της πυρκαγιάς, η διασφάλιση του οικισμού της Αράχοβας και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE «The Bacchae by Euripides/ Βάκχες του Ευριπίδη » 4η«11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη»

admin2020

LIVE «Κραυγές Γυναικών στην Ιλιάδα » 4η«11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη»

admin2020

Δείτε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Πάμισος – Κυπαρισσία

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies