ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΜεσσηνίας

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

Συνεδρίασε, για δεύτερη φορά, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού Σταθμού παραγωγής Ενέργειας στο Δήμο Μονεμβασιάς με την γνωμοδότηση της επιτροπής να είναι αρνητική.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Σκοπός της επιτροπής είναι οι άμεσες και γρήγορες αποφάσεις για να μην χάνονται σημαντικές προθεσμίες. Συζητήσαμε πολλά θέματα μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΑΠΕ και σχετικά με το σημαντικό ζήτημα του Δήμου Μονεμβασιάς γνωμοδοτήσαμε αρνητικά.

Θα συνεχίσουμε, φυσικά, να εξετάζουμε υποθέσεις σχετικές με εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή, όμως από την γραμμή της Μονεμβασιάς μέχρι το ακρωτήριο Μαλέα δεν θα είμαστε υπέρ της τοποθέτησης, επιπλέον, ανεμογεννητριών. Ήδη έχουν μπει αρκετές, αλλά πρόκειται για ένα μέρος ιστορικό, με φυσικό κάλλος και σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Θα είμαστε στην κατεύθυνση της προστασίας. Στη διαβούλευση για το χωροταξικό των ΑΠΕ που θα ακολουθήσει θα κατατεθεί και η συγκεκριμένη άποψή μας».

Σχετικές αναρτήσεις

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Οιχαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών

admin2020

Ξεχωριστός ο εορτασμός της επετείου της Μάχης στο Κατσαρού κατά των Αράβων του Ιμπραήμ

admin2020

Τρίτη 28/5 στις 10:30 Συνάντηση του Αν. Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies