EidisoulestvΜεσσηνίας

Συνέντευξη Τύπου παρουσιάζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων του «165ου Καρναβαλιού Μεσσήνης»

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή στο Καρναβαλικό Εργαστήρι Μεσσήνης, όπου παρουσιάζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων του «165ου Καρναβαλιού Μεσσήνης». Η εκδήλωση έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους πολίτες, που ανυπομονούν να δουν τις νέες και συναρπαστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Το καρναβάλι φέτος υπόσχεται να είναι πιο εντυπωσιακό και διασκεδαστικό από ποτέ, με πλήθος δραστηριοτήτων και παραστάσεων για όλες τις ηλικίες.

Στο Καρναβαλικό Εργαστήρι Μεσσήνης, η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη ενθουσιασμό και αφοσίωση, καθώς οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές εργάζονται ασταμάτητα για να προλάβουν να τελειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα άρματα. Τα χρώματα και τα σχέδια είναι εμπνευσμένα από τη φετινή θεματολογία, και οι δημιουργίες αναμένεται να εκπλήξουν και να εντυπωσιάσουν τους θεατές. Ταυτόχρονα, γίνονται προσπάθειες για την ανανέωση και βελτίωση των παλιών αρμάτων, ώστε να είναι εξίσου εντυπωσιακά με τα νέα.

Η προετοιμασία για την Καθαρά Δευτέρα βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς η ημέρα αυτή είναι από τις πιο σημαντικές του καρναβαλιού. Τα άρματα θα συμμετάσχουν στη μεγάλη παρέλαση, όπου θα παρελάσουν στους δρόμους της Μεσσήνης, διασκεδάζοντας και χαρίζοντας χαμόγελα στους θεατές. Η Καθαρά Δευτέρα αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού, και όλοι εργάζονται με αφοσίωση για να είναι όλα έτοιμα και άψογα οργανωμένα.

Οι διοργανωτές του καρναβαλιού καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και να απολαύσουν τη μοναδική αυτή γιορτή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων, όπως συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις, διαγωνισμούς και παιδικές δραστηριότητες. Το «165ο Καρναβάλι Μεσσήνης» υπόσχεται να προσφέρει μοναδικές στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, ενώνοντας την κοινότητα και δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις για όλους.

Η καρναβαλική παρέλαση θα κλείσει με τη συναυλία της Λίλα. Αυτό υπόσχεται να προσθέσει ακόμα περισσότερη ενέργεια και διασκέδαση στην ήδη εκπληκτική εκδήλωση. Η Λίλα, γνωστή για τις δυναμικές της εμφανίσεις και την εντυπωσιακή φωνή της, θα ανεβάσει το κέφι και θα κάνει την κορύφωση της παρέλασης αξέχαστη. Ετοιμαστείτε να χορέψετε και να διασκεδάσετε με τις αγαπημένες της επιτυχίες!

ΠΕΜΠΤΗ 20/02/2025
11:30 Εορτασμός Τσικνοπέμπτης συνοδεία ζωντανής μουσικής στις πλατείες της Μεσσήνης: Ιωάννη Αλευρά, Νικολάου Χιώτη & Μαρίνου Αντύπα (απέναντι από το Μουσείο Τ. Κατσουλίδη) με τη χορωδία του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης.
18:00 Το άρμα του Μπεκρή με κεράσματα στους δρόμους της Μεθυσμένης Πολιτείας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/02/2025
20:00 Νυχτερινή παρέλαση. Αφετηρία: Μουσείο Χαρακτικής «Τ. Κατσουλίδη».
20:30 Τελετή Έναρξης «165ου Καρναβαλιού Μεσσήνης» στην Κεντρική πλατεία Μεσσήνης.
• Ιστορική αναδρομή.
• Αποκάλυψη του «Βασιλιά».
• Καρναβαλική πασαρέλα – Παράδοση λαβάρων στα πληρώματα.
• Ξέφρενο Πάρτι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/02/2025
18:30 Αποκριάτικο πάρτι από τον Πολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης στην αίθουσα του συλλόγου.
19:00 Αποκριάτικο πάρτι από τη σχολή χορού “Kinisis ΤΕΧΝΗ” στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΝΕΦΕΛΗ».

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/02/2025
Παιδικό καρναβάλι «Παραμυθοσαλάτα» στην Κεντρική πλατεία Μεσσήνης.
10:15 Συγκέντρωση πεζοπόρων τμημάτων στην οδό Δημ. Κούτσικα ( super -market Μουργή).
10:30 Παιδική καρναβαλική παρέλαση.
11:30 Κρυμμένος Θησαυρός junior από τον Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού» & Παιδικό Εργαστήρι Trash Art υφαντικής με τις «Στρίγκλες».
Ακολουθεί παιδικό καρναβαλικό πάρτι.

ΠΕΜΠΤΗ 27/02/2025
19:00 Καλέσματα στο Ιστορικό Δημαρχείο και στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με τη συμμετοχή των χορευτικών συλλόγων Μεσσήνης.
20:00 Μασκέ πάρτι «Βάλε τη μάσκα σου και έλα» από τον Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης, στο Ideal Café.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01/03/2025
10:00 Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού από τον Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού», Κεντρική πλατεία Μεσσήνης.
21:00 Αποκριάτικος χορός Δημοτικής Φιλαρμονικής & των Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Μεσσήνης με ζωντανή Μουσική στην Αίθουσα εκδηλώσεων «ΡΟΔΟΝ».
21:00 Φωτιά στη Μάδαινα από τον Σύλλογο «Αγία Τριάδα» Μάδαινας.
22:30 Αποκριάτικο πάρτι από τον Πολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης στην αίθουσα εκδηλώσεων «Kouzis Events».

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/03/2025
11:00 Κατασκευή Χαρταετού & Εργαστήρι Κατασκευής αποκριάτικης μάσκας στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.
12:00 Αποκριάτικο πάρτι από τον Πολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης στην αίθουσα του συλλόγου.
19:30 Φωτιά στο Λυκότραφο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκοτράφου.
20:00 Αναβίωση Παραδοσιακών δρώμενων «Φάγατε – Φάγαμε» & «Τυρής –Ταραμάς» από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Τενέδου.
21:00 Παραδοσιακές φωτιές & Περατζάδα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης στις γειτονιές της πόλης.
– Φωτιά στα Μπατζάκια μας στου Καίσαρη στην οδό Πολυτεχνείου.
– Φωτιά του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη & 28ης Οκτωβρίου.
– Φωτιά του Συλλόγου Γυναικών Μεσσήνης στην οδό Δ. Κούτσικα 55 (έναντι φούρνου Μυλωνά).
– Φωτιά του Α.Ο.Μ στο πάρκινγκ του Αγ. Ιωάννη στην οδό Σπυροπούλου.
– Φωτιά του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης στην οδό Μπουμπουλίνας Αγ. Ιωάννη.
– Φωτιά του Θ.Ε.Μ στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα, απέναντι από το Μουσείο Τ. Κατσουλίδη.
– Φωτιά του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» στην οδό Κυριακού.
– Φωτιά στον Άγιο Δημήτριο στην οδό Κουτίφαρη (Λάι).

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 03/03/2025
11:00 Παραδοσιακοί χοροί στην Κεντρική πλατεία και μετάβαση Φουστανελάδων στην Κρεμάλα.
12:00 Αναπαράσταση Δίκης και Απαγχονισμού της γριάς Συκούς από το Θ.Ε.Μ & Παραδοσιακά Κρεμάσματα στην Κρεμάλα.
12:30 Κεράσματα & παραδοσιακή φασολάδα από τον Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης στην Κρεμάλα.
14:30 Συγκέντρωση πεζοπόρων τμημάτων στην οδό Δημ. Κούτσικα (έναντι φούρνου Μυλωνά).
14:30 Αναβίωση εθίμου «Η Βάμαινα με το μπουλούκι της» στους δρόμους της πόλης από τον Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης.
15:00 Έναρξη Καρναβαλικής Παρέλασης στην Κεντρική πλατεία Μεσσήνης από την Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης.
-Βαρυσήμαντος λόγος του Βασιλιά Καρνάβαλου.
17:00 Μεγάλη μουσική συναυλία με τη δημοφιλή pop τραγουδίστρια «Lila» στην Κεντρική πλατεία Μεσσήνης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιούνται απoκριάτικα πάρτι στα καφέ-μπαρ της πόλης, “Εβδόμη“, “Ιζαμπώ”, “Placebo”, “Rock café”.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΠΕΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 20/02/2025

12:00 Εορτασμός Τσικνοπέμπτης στη πλατεία της Δ.Κ. Λογγά. Διοργάνωση : Οι σύλλογοι της Δ.Κ. Λογγά : Πολιτιστικός Σύλλογος Αίπειας, Θεατρική Ομάδα Οδύσσειας (Θίασος Ν.Α. Πυλίας), Α.Ε. Λογγάς, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λογγά.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 03/03/2025
10:30 Κούλουμα στην πλατεία της Δ.Κ. Λογγά Διοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Αίπειας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 01/03/2025
20:00 Αποκριάτικη Εκδήλωση στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ανδρούσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανδρούσας Μεσσηνίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος»

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/03/2025
18:00 «Το καρναβάλι του Μαλλιαρού» στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μαγγανιακού της Δ.Κ. Μαγγανιακού. Διοργάνωση: Σύλλογος Απανταχού Μαγγανιακιτών.
18:30 Φωτιά στην πλατεία της Δ.Κ. Ανδρούσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανδρούσας Μεσσηνίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 03/03/2025
09:00 Κούλουμα – Πέταγμα Χαρταετού στο γήπεδο Ανδρούσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανδρούσας Μεσσηνίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΦΡΑΔΟΣ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 03/03/2025
09:00 Πέταγμα χαρταετού στο γήπεδο Χατζή – Διοργάνωση Δ.Κ. Χατζή.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΘΩΜΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 01/03/2025
11:30 Παραδοσιακό Λιώσιμο Παστού στο δημοτικό σχολείο Αρχαίας Μεσσήνης. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαυρομματαίων «Η Αρχαία Μεσσήνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/03/2025
21:00 Φωτιά στη Βαλύρα από τους: Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας «Ο Θάμυρις», Σύλλογος Γυναικών Βαλύρας, Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Αστήρ Βαλύρας», Δ.Κ. Βαλύρας.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 03/03/2025
11:00 Κούλουμα και πέταγμα χαρταετού στο γήπεδο Βαλύρας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 02/03/2025

11:00 Αποκριάτικη εκδήλωση για παιδιά: Face Painting, αποκριάτικο πάρτι.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/02/2025

11:00 Παραδοσιακό Λιώσιμο Παστού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Δάρας».

ΣΑΒΒΑΤΟ 01/03/2025
16:00 Παρέλαση καρναβαλιστών περιμετρικά της πλατείας Πεταλιδίου, αποκριάτικα δρώμενα -χοροί – κεράσματα – παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 03/03/2025
09:00 Πέταγμα χαρταετού στην τοποθεσία «Φάρος» παραλίας Πεταλιδίου.
Συμμετέχουν: Η Δ.Κ. Πεταλιδίου, ο Σύλλογος Γυναικών Πεταλιδίου, οι μαθητές και οι Σύλλογοι Γονέων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Γυμνασίου & Λυκείου Πεταλιδίου, Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε την 5η συνεδρίαση του Δ. Σ. Μεσσήνης & την Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής

admin2020

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ

admin2020

ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑ ΝΕΦΡΩΝ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies