Μεσσηνίας

«Συνέντευξη τύπου στα πλαίσια του 10ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ»

Συνέντευξη τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου, στα πλαίσια του 10ου πανελλήνιου φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, το οποίο θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elysian Luxury Hotel, συνοικία Κορδία στην Καλαμάτα, στις 20 και 21 Απριλίου.

Την συνέντευξη ξεκίνησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην φετινή διοργάνωση και στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, τονίζοντας ότι περιλαμβάνει αρκετές δράσεις που σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές αλλαγές και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ανέφερε επίσης ότι διακεκριμένοι επιστήμονες από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πελοποννήσου και το Κολλέγιο Αθηνών θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ και θα αναλύσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην παραγωγή και καλλιέργεια της ελιάς, προτείνοντας δράσεις αντιμετώπισης των ασθενειών και λοιπών φαινομένων που προκύπτουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, τονίζοντας ότι το 10ο πανελλήνιου φεστιβάλ, αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της καλλιέργειας της ελιάς και της άριστης ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου. Αναφέρθηκε στις καλές και κακές καλλιεργητικές πρακτικές που θα παρουσιαστούν και πως αυτές επηρεάζουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος, αλλά και τις συνέπειες στην αγοραστική αλυσίδα. Τόνισε ότι το πρόγραμμα της δακοκτονίας για τη φετινή σεζόν στη Μεσσηνία αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο είναι αναβαθμισμένο, με νέα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και παρακολούθηση της διενέργειας των ψεκασμών, μέσω gps, για την ορθή χρήση του προγράμματος. Τέλος αναφέρθηκε στην ενεργειακή αξιοποίηση των παραπροϊόντων της ελαιοκομίας και στα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμάτας Γεώργιος Φάββας, ο οποίος ανέφερε τη στήριξη του Δήμου στη διοργάνωση του φεστιβάλ, που αποτελεί προσπάθεια ανάδειξης του τοπικού μας προϊόντος, ειδικά αυτή την περίοδο που εμφανίζονται τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα ενισχύσουν τον τομέα του ελαιολάδου.
Την συνέντευξη έκλεισε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης, τονίζοντας τη στήριξη του Επιμελητηρίου στη διοργάνωση του φεστιβάλ, το οποίο διαχρονικά καινοτομεί και παρουσιάζει πάντα επίκαιρα ζητήματα, όπως οι περιβαλλοντικές και κλιματικές εξελίξεις.

Σχετικές αναρτήσεις

Μέσα σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Γ.Π.Σ. Πάμισου

admin2020

Πανηγυρικός εορτασμός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Μεσσήνη

admin2020

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη παραλία της Μπούκας στην Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies