Μεσσηνίας

Το Πράσινο Ταμείο ενώνει… το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Δήμου Οιχαλίας σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στον Μελιγαλά

Έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στο μέλλον, ο Δήμος Οιχαλίας λαμβάνει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των στοιχείων του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με τίτλο «Ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του Δήμου Οιχαλίας μέσα από το Νέο Ευρωπαϊκό BAUHAUS», η οποία χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και τη Δράση «Οικονομική Υποστήριξη Εξωστρεφών Δράσεων 2024» του Άξονα Προτεραιότητας 1 του Χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024».
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, σχεδιαστές, επιστήμονες, φοιτητές, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, δημιουργικά μυαλά όλων των κλάδων και φυσικά, φορείς χάραξης πολιτικής και εστιάζει στον επαναπροσδιορισμό της βιώσιμης διαβίωσης ώστε να καταστεί η ζωή καλύτερη σε όλα τα επίπεδα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η προώθηση κλιματικών στόχων, κυκλικότητας, μηδενικής ρύπανσης και βιοποικιλότητας. Η αύξηση της ποιότητας της εμπειρίας και του στυλ πέρα από τη λειτουργικότητα και η ανάδειξη της διαφορετικότητας, της προσβασιμότητας και της οικονομικής προσιτότητας. Στην εκδήλωση που θα διοργανωθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» στον Μελιγαλά στις 19:00 θα μιλήσουν η Δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Οιχαλίας Σοφιανός Γυπατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Πελοποννήσου Αναστάσιος Αδαμόπουλος, διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Μάρω Σίνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αειφορικού Σχεδιασμού Εσωτερικών και Εξωτερικών Χώρων Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Παρουσίαση του BAUHAUS)
Δημήτρης Μπανούσης, εμπειρογνώμονας περιβάλλοντος Πράσινο Ταμείο. «Προσεγγίζοντας το Νέο Ευρωπαϊκό BAUHAUS μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE».
Αθηνά Αμπαντζίδη, Περιβαλλοντολόγος- Senior Manager Eυρωπαικών Πρόγραμματων
Συζήτηση – Ανάπτυξη ιδεών ενδιαφερόμενων μερών – προτεραιοποίηση πιθανών νέων έργων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο συνδημιουργίας προτάσεων έργων μέσα από συνάψεις μεταξύ του Νέου Ευρωπαϊκού BAUHAUS, του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Οιχαλίας και των ιδεών των ενδιαφερόμενων μερών.

Σχετικές αναρτήσεις

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με το Σύλλογο Εθελοντών πολιτικής Προστασίας»

admin2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (ΟΣΠΑ)

admin2020

Live Ετήσια Χορευτική Παράσταση του Δημοτικού Χορευτικού Ομίλου Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies