Πολιτική

Ένταξη της Ελλάδας στο QE: Το κρίσιμο τηλεφώνημα Μητσοτάκη στη Λαγκάρντ

Τεράστια επιτυχία «που δεν έγινε τυχαία και από μόνη της», χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την ένταξη της Ελλάδας στα 750 δισ. ευρώ και στο καθεστώς QE (quantitative easing ή ποσοτική χαλάρωση) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού της χώρας και εξασφαλίζει μεγάλη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πως είναι «τεράστια προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», καθώς έγινε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο ίδιος χθες το πρωί με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ κ ο Τσίπρας επί 4,5 χρόνια», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Ενήμεροι για το τηλεφώνημα ήταν μόνο ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Σχετικές αναρτήσεις

Ερώτηση του Μίλτου Χρυσομάλλη για τη δημιουργία διαρκούς χρηματοδοτικού εργαλείου για την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων

admin2020

Ανάβαλος: « Η κοροϊδία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τους αγρότες της Αργολίδας δεν έχει όρια!»

admin2020

Τρέλα η επαναφορά της 13ης σύνταξης», λέει ο Στουρνάρας

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies