Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων κατά Σ. Μπαλάσκα: Τα “εσύ δεν ξέρεις” και “όταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε” δεν περνούν στους δικηγόρους

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων “για τις απαράδεκτες συμπεριφορές εναντίον Δικηγόρων” αναφερόμενη στον δημόσιο λόγο με βολές κατά δικηγόρων εκ μέρους αστυνομικών. Αφορμή στάθηκε ο διάλογος στον τηλεοπτικό αέρα μεταξύ του συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ Στ. Μπαλάσκα και του ποινικολόγου Θοδ. Μαντά: «Κύριε Μαντά χαλαρώστε. Όταν θα μιλάω εγώ για αυτά θα χαλαρώνετε κύριε Μαντά. Όταν μιλάω σε αυτά θα χαλαρώνετε κ. Μαντά», είπε χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι.

«Τι λέτε τώρα, σε ποιον απευθύνεστε έτσι» του απάντησε ο Θεόδωρος Μαντάς, με τον Σταύρο Μπαλάσκα να λέει με ειρωνικό ύφος «πιείτε λίγο καφέ κύριε Μαντά».

Ο γνωστός ποινικολόγος σε έντονο ύφος του απάντησε: «αν αυτό είναι το ύφος και ο τρόπος των αστυνόμων που μετέρχονται την αστυνομία με τον πολίτη καταλαβαίνεται τι γίνεται έξω. Αν γίνονται αυτά στον αέρα, αυτές οι συμπεριφορές από θεσμικούς παράγοντες, φανταστείτε τι γίνεται πίσω από τις κάμερες».

blob:https://www.megatv.com/10c09cb8-b72b-4d31-9a2d-aa6c563d1513