Κορίνθου

Έργα στην Π.Ε. Κορινθίας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Έργα και σύναψη προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν την Π.Ε. Κορινθίας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στην Τρίπολη.
Ειδικότερα, ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος ΚΑΠ και ίδιων πόρων ΠΕ Κορινθίας έτους 2020, έχουν ως εξής:
α. Αλλαγή τίτλου του έργου «Συντήρηση αντιπλημμυρικών υποδομών, καθαρισμός και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε ρέματα των περιοχών Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» σε έργο «Εργασίες καθαρισμού σε ρέματα των περιοχών Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» με ταυτόχρονη αύξηση προϋπολογισμού και πίστωσης με τελικό ποσό 400.000 ευρώ και
β. Αλλαγή τίτλου έργου «Συντήρηση αντιπλημμυρικών υποδομών, καθαρισμός και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε ρέματα των περιοχών Κορίνθου, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας και Νεμέας» σε έργο «Εργασίες καθαρισμού σε ρέματα των περιοχών Κορίνθου, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας και Νεμέας» με ταυτόχρονη αύξηση του προϋπολογισμού και της πίστωσης με τελικό ποσό των 300.000 ευρώ.


Παράλληλα από το Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκαν
α. Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου – όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα – για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ανακαίνιση – Ανακατασκευή των μαγειρείων του Γ.Ν. Κορίνθου» προϋπολογισμού περί των 532.000 ευρώ και
β. Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή τουαλετών στον Αρχαιολογικό Χώρο Σταδίου Αρχαίας Νεμέας», με προϋπολογισμό 45.000 ευρώ.
Ο Αντιπεριφεριάρχης ΠΕ Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ως πρώην ιατρός του Νοσοκομείου Κορίνθου ήξερε το πρόβλημα «εκ των έσω» εφόσον οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι κατασκευασμένες προ 40ετίας με μηχανολογικό εξοπλισμό που δε λειτουργεί, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που δεν τηρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ενώ έως και το σύστημα πυρανίχνευσης και αυτόματης κατάσβεσης δε λειτουργεί. Την προσπάθειά του για την σύναψη της προγραμματικής όπως και ο ίδιος έχει χαρακτηριστικά δηλώσει «την οφείλω στους συναδέλφους μου, στους νοσηλευομένους, προγραμματική που και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στήριξε από την πρώτη στιγμή αναφοράς μας σε αυτό το θέμα».
Τέλος όσο αφορά στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή αποχωρητηρίων στον Αρχαιολογικό χώρο του Σταδίου της Αρχαίας Νεμέας, έχει τονίσει στο παρελθόν τη σπουδαιότητα της έβδομης Νεμεάδας που θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο του σταδίου της Αρχαίας Νεμέας 26 με 28 Ιουνίου 2020 με την πεποίθηση πως συμβάλουμε ακόμα περισσότερο στην αναβίωση του πνεύματος του Ολυμπισμού.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies