αιτία της ενεργειακής φτώχειας η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ΕΕ δεν μπορεί να είναι μέρος της αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας, με δήθεν ευρωπαϊκές λύσεις, διότι είναι η αιτία της απελευθέρωσης της Ενέργειας, της απολιγνιτοποίηση, της λεγόμενη «πράσινης μετάβασης», σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

 

Αναλυτικά:

 

«Η ίδια η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου είναι η αιτία του προβλήματος της ενεργειακής φτώχειας, συνεπώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι και μέρος της αντιμετώπισης του, μέσω δήθεν “πανευρωπαϊκών λύσεων”, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης.

 

Η πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση της Ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση, τη λεγόμενη “πράσινη μετάβαση”, τη μονοκαλλιέργεια των ΑΠΕ και τη δραστική αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από το συνεχώς υπερτιμούμενο εισαγόμενο φυσικό αέριο, είναι αυτή που ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση με το πανάκριβο “πράσινο ρεύμα” και την εξάρτηση της χώρας από τις διακυμάνσεις της διεθνούς αγοράς. Αυτή την πολιτική υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες, αυτή την πολιτική στηρίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και τ’ άλλα κόμματα.

 

Όπως, επίσης, είναι η πολιτική των ειδικών φόρων και των χαρατσιών στην ενέργεια για τις οποίες είναι συνυπεύθυνες τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες οι προηγούμενες, που τους θέσπισαν και τους διατήρησαν. Πρόκειται για εκείνους τους φόρους, που εκτοξεύουν τις τιμές για τα λαϊκά νοικοκυριά και που η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και τώρα να καταργήσει».