ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ουδέν νεότερο για ακρίβεια και «άλλα λόγια…» της ΕΕ για την Τουρκία

Σε αξιολογήσεις για τυχόν στρεβλώσεις παρέπεμψε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ το μείζον θέμα της ακρίβειας λόγω των αυξημένων τιμών στο φυσικό αέριο και στα καύσιμα, ενώ για τη διαρκή προκλητική στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου ισχύουν τα «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…» που περιγράφονται επί της ουσίας σε συμπεράσματα προηγούμενων Συνόδων περί μέτρων εάν και εφόσον.

 

Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου στις Βρυξέλλες.

 

Για την ακρίβεια, δήλωσε ότι «έγινε μία αρκετά εκτενής συζήτηση» αλλά τίποτε νεότερο δεν προέκυψε για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών από την ΕΕ. Το όλο θέμα παραπέμφθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που όπως δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης «ζητήσαμε από την Κομισιόν να αξιολογήσει πολύ σύντομα την αγορά Ενέργειας, να εντοπίσει τυχόν στρεβλώσεις και να προτείνει και λύσεις για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες απότομες μεταβολές στις τιμές». Όσο γα την Ελλάδα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ανεπαρκή και προσωρινά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί προσθέτοντας ότι είναι «πρωτοβουλίες απολύτως εναρμονισμένες με την εργαλειοθήκη της Κομισιόν».

 

Για την Τουρκία, ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στα συμπεράσματα περιλήφθηκε η προτροπή προς την Άγκυρα να τηρήσει τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που μετατρέπει νησιά του Αιγαίου σε φυλακές ανθρώπων της ΕΕ. Όσο για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν υπάρχει καμία αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «ισχύουν στο ακέραιο» όσα περιγράφονται σε προηγούμενα συμπεράσματα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies